Jachtnotities Herinneringen van een jager

Nieuw boek van boswachter Jan Willems…

Jagen is een passie. Het houdt je altijd bezig. Jagen is vooral respect hebben voor de natuur, zeker voor de te bejagen soorten.

In dit boek staan verhalen van jagen in verschillende landen. Jagen in het buitenland geeft je de gelegenheid om het land en bevolking op een heel intense wijze te leren kennen.

Je ziet dier-, vogel-, planten en vlindersoorten, die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen. In dit boek staan verschillende voorbeelden hiervan.

Jagen is ook het eten van zelf geschoten wild. Het is eerlijk en heerlijk vlees, zeker als je het ook zelf hebt geslacht. Het voelt dan als het teruggaan in de tijd waar jager en verzamelaar zelfvoorzienend waren.

Over de auteur

Jan Willems (1949) heeft zijn hele leven gejaagd. Na zijn militaire dienst volgde hij een tweeënhalfjarige opleiding tot jachtopzichter.

Vooral het jaar op het Kroondomein was een openbaring. Wilde zwijnen, herten en moeflons waren voor hem nieuw en hij genoot met volle teugen. Het jaar in de Flevopolders was er één van verbazing door de grote aantallen wild. De afsluiting van de cursus was op de Veluwe Randmeren als practicant-surveillant.
Na een korte periode als jachtopzichter-eendenkooiker, begon hij zijn carrière bij Staatsbosbeheer als boswachter. Eerst twintig jaar in de omgeving van Wageningen, later twintig jaar in het Lauwersmeergebied. Hij is al jaren een gedreven valkenier.

Boswachter Jan Willems kijkt uit over het Lauwersmeergebied genoemd; 'Achter de Zwarten - Foto: ©Ivonne Lub

Boswachter Jan Willems kijkt uit over het Lauwersmeergebied genoemd; ‘Achter de Zwarten – Foto: ©Ivonne Lub

*******************************************************************************************************************************

Wil jij het boek als één van de eersten in handen hebben op de publicatie van 23 juni 2023?
Pre order het boek nu!

Genre: Diversen
Illustraties: Ja
Omvang: A5
ISBN: 978-94-646-8789-7
Aantal pagina’s: 162
Prijs: € 21,50
incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België

********************************************************************************************

Bestel het boek     hier!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/06/16/jachtnotities-herinneringen-van-een-jager/