Het kost meer kracht om los te laten, dan om vast te houden!

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Om over na te denken…  of juist ter bemoediging…

Waarom is het nou toch zo moeilijk om iets los te laten? Een belangrijke vraag, waarmee veel mensen worstelen, maar het moeilijke aan loslaten, is het leren om anders te denken en je anders te gedragen, omdat ons gedrag een gevolg is van onze gedachten en probeer dat nou maar eens te veranderen, dit is echt niet zo eenvoudig dan dat het misschien lijkt.

Het vraagt veel energie en kracht om zover te komen, of het nou grote of kleine dingen zijn, het blijft gewoon erg moeilijk. Vandaar ook mijn spreuk:
”Het kost meer kracht om los te laten, dan om vast te houden!

Zonsopkomst tussen de bomen door op de Veluwe - Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Zonsopkomst tussen de bomen door op de Veluwe – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Zware last

Maar… loslaten betekent wel dat je het niet langer vasthoudt en dit jouw een bevrijdend gevoel geeft. Want… hoe langer je iets vast blijft houden, des te zwaarder wordt de last, totdat het onhoudbaar of ondragelijk is geworden.
Dus is het zeker de moeite van het proberen meer dan waard, blijf dus niet steeds maar in hetzelfde kringetje, met vaak negatieve gevoelens ronddraaien en probeer naar de positieve dingen te kijken en steek daar je energie in. Zodra je het los hebt gelaten zal het als een bevrijding voelen en kun je er weer volop tegenaan! “

*******************************************************************************************************************************

Hemelvaartsdag 2023

Vandaag op donderdag 18 mei 2023, de veertigste dag na Pasen, vieren wij ‘Hemelvaartsdag’. Het is de veertigste dag na de opstanding van Jezus Christus uit het graf en tien dagen voor Pinksteren (Uitstorting van de Heilige Geest).

Tijdelijk

Het is wel eens goed om hier even bij stil te staan en dit te overdenken in ons haastige leventje van alledag, want het leven hier op aarde is maar tijdelijk, dat kunnen we dagelijks om ons heen zien.
Vooral ook als we voor de zoveelste keer bij iemand moeten gaan condoleren, omdat een familielid, vriend of bekende is overleden. Dan wordt je weer eens even met je neus op de feiten gedrukt, weer iemand die jouw is voor gegaan en moet je constateren, dat het op een gegeven moment ook jouw tijd is!

Roodborstje op de begraafplaats zet ons even stil bij de feiten - Foto: ©Louis Fraanje

Roodborstje op de begraafplaats zet ons even stil bij de feiten – Foto: ©Louis Fraanje

Verlangen

Het klinkt misschien wel wat vreemd voor een buitenstaander, maar hier in de eenzaamheid, waar de doden zwijgen, spreekt de stilte en dan voel ik de verbondenheid met degenen die mij voorgingen naar die grote Schepper. Het maakt mij nieuwsgierig en doet mij soms sterk verlangen naar dat Beloofde Land, daar ver weg achter de regenboog. Want… “De Here regeert, Zijn trouw zal nooit vergaan!” Psalm 93.

Vertellen

In de Bijbel wordt de hemelvaart van Jezus Christus beschreven in het boek ‘Handelingen van de Heilige Apostelen’ hier worden in het eerste hoofdstuk de laatste woorden van Jezus op aarde weergegeven. Hij vertelt zijn apostelen dat de Heilige Geest hen zal helpen met het vertellen van het evangelie tot aan de uiteinden van de wereld (Handelingen 1:4-8).

Belofte

In Handelingen 1:9 staat: En nadat Hij dit gezegd had, werd Hij opgenomen terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Daarna krijgen de leerlingen van Jezus de belofte dat Hij op dezelfde manier zal terugkeren (Handelingen 1:11).

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/05/18/het-kost-meer-kracht-om-los-te-laten-dan-om-vast-te-houden/