Noordwaarts naar Texel Deel 107

Buiten bij de vogels….

Zwervend door de Horspolder genieten we van de vogels om ons heen en hoog in de lucht. Ook zijn er de grote roofvogels, die zijn ook altijd in de buurt, zoals deze bruine kiekendief, een gevleugelde luchtridder die eigenlijk alleen maar belangstelling voor andere vogels heeft, als lekker hapje, helaas!

Hoog in de lucht zweeft de bruine kiekendief - Foto: ©Louis Fraanje

Hoog in de lucht zweeft de bruine kiekendief – Foto: ©Louis Fraanje

Een vredig tafereeltje in het weiland met een ganzengezinnetje - Foto: ©Louis Fraanje

Een vredig tafereeltje in het weiland met een ganzengezinnetje – Foto: ©Louis Fraanje

Een kleurrijk tapijt van bloeiende narcissen, met daarachter de boer met zijn trekker, omgeven door een leger van meeuwen die in de losgewerkte grond een lekker hapje ontdekken - Foto: ©Louis Fraanje

Een kleurrijk tapijt van bloeiende narcissen, met daarachter de boer met zijn trekker, omgeven door een leger van meeuwen die in de losgewerkte grond een lekker hapje ontdekken – Foto: ©Louis Fraanje

Ome Jan

En dan in de namiddag natuurlijk een bezoekje aan onze vriend Ome Jan Brouwer in de Weverstraat van Den Burg. Dat mag zeker niet missen. Als Fransien en ik op Texel zijn, dan gaan we natuurlijk ook even langs bij onze vriend Ome Jan Brouwer, die in de Weverstraat 60 van Den Burg zijn boekhandel “Het Olijfblad” heeft.

Samen met Ome Jan in de winkel aan de Weverstraat in Den Burg - Foto: ©Familie Fraanje

Samen met Ome Jan in de winkel aan de Weverstraat in Den Burg – Foto: ©Familie Fraanje

Vriendschap

Inmiddels is hij al ver over de 80, maar gelukkig nog gezond. Ook zijn vrouw Paula is geen onbekende voor ons, het evangelistenpaar Jan en Paula Brouwer zetten zich al vele jaren in voor hun Schepper. Deze evangelische boekhandel en het echtpaar Brouwer vormen het hart van Texel. Onmisbaar en tot zegen voor het eiland en iedere maandagmorgen staan zij op de markt in Den Burg om hun blijde Boodschap te verkondigen.
Het is altijd weer een wederzijds genoegen om elkaar als vrienden te ontmoeten en fijne gesprekken te voeren.

Lees ook: Noordwaarts naar Texel Deel 108

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/04/20/noordwaarts-naar-texel-deel-107/