Vallei en Zand expositie in Lunteren

Bijzondere tentoonstelling in Museum Lunteren

LUNTEREN – In Museum Lunteren is van 25 maart t/m 1 juli de expositie Vallei en Zand te zien met schilderijen, gouaches, tekeningen van Otto de Bruijne en van beeldend kunstenaar Wiebe van Dingen.

Otto de Bruijne

Is onder een breed publiek bekend als TV-presentator en voor velen ook als inspirerend spreker en verhalenverteller. In zijn werk blijft hij de tekenaar, die kijkt, vastlegt en teruggeeft en dan de sprong maakt naar kleur, verf en het zoeken naar impact, de kijker iets laten beleven. Zijn inspiratie vindt hij in de Gelderse Vallei en de zandvlaktes van het Wekeromse Zand en het Kootwijkerzand. Bomen, landschap, luchten, boerenhoeven, scheefgezakte schuurtjes, grillige drakenbomen op kale heuvels en de woeste zandzee fascineren hem. Otto nodigt de bezoeker aan Vallei en Zand uit: “Wandel met me mee, en verklaar de scheefgezakte schuurtjes tot cultureel werelderfgoed! “

Landschap van Otto de Bruijne

Landschap van Otto de Bruijne

Wiebe van Dingen

Is een veelzijdig mens, die zich heeft laten inspireren door het groen en de ruimte van de Veluwe. Hij ziet kunst in een boomstronk, een gevallen tak of een stobbe. Hij kijkt door de bast, laat weg, maakt schoon, snijdt, poetst en je ziet plotseling handen, een hoofd, een lichaam. Onderdelen van brons en glas voegt hij toe als ornament. Grillige vormen worden verhalen. Wiebe gebruikt materialen die zijn gevonden of door iemand weggeworpen zijn en afgewaaide takken die hij tijdens zijn wandelingen vindt. Het materiaal ligt voor het oprapen. In zijn werk zijn gevoel voor schoonheid, balans en waarheid leidend. Hij wil mooie dingen maken die zelf een verhaal van hoop vertellen. Want hoop doet leven!

Emmaüsgangers  materiaal: beukenhout hoog 62 cm - Wiebe van Dingen

Emmaüsgangers  materiaal: beukenhout hoog 62 cm – Wiebe van Dingen

Natuur en eenvoud

De geëxposeerde werken vertolken op intense en pure wijze de gevoelens die natuur en eenvoud oproepen. Hun werken raken de bezoeker. Aanraders zijn de activiteiten die tijdens de expositie georganiseerd worden. Meer informatie hierover is te vinden op www.museumlunteren.nl.

Meer info: http://www.museumlunteren.nl/

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/04/08/vallei-en-zand-expositie-in-lunteren/