Moeflons in de regen…

In de regen op zoek naar het wild…

Ondanks de vele regen van de laatste dagen, waren wij afgelopen zaterdag toch nog even het bos ingegaan, want je weet maar nooit wat je tegen kunt komen.  Maar op de meeste plaatsen was het stil voor wat betreft het wild, blijkbaar hadden zij ook niet veel zin in een nat pak en bleven ze verscholen in de dekking.

Totdat we ergens in de heide een drietal moeflons ontdekten, het bleken twee rammen en een ooi te zijn, gezamelijk op weg naar de dichte dekking van het oude dennenbos.
Het bleef maar regenen en dat de vacht van de dieren ook aardig wat water bevatte, bleek wel toen een ram zich even uitschudde, tjonge het water spetterde alle kanten op.
We hebben wat plaatjes  gemaakt van het kleddernatte tafereel, zie hieronder…

Een drietal moeflons ontdekten in de stromende regen - Foto: ©Louis Fraanje

Een drietal moeflons ontdekten in de stromende regen – Foto: ©Louis Fraanje

Terwijl de ram zich even uitschudde, spetterde het water alle kanten op - Foto: ©Louis Fraanjep

Terwijl de ram zich even uitschudde, spetterde het water alle kanten op – Foto: ©Louis Fraanjep

Moeflonram op weg naar de dichte dekking van het oude dennenbos - Foto: ©Louis Fraanjep

Moeflonram op weg naar de dichte dekking van het oude dennenbos – Foto: ©Louis Fraanjep

Moeflons behouden

Met mijn foto’s en verhalen, die ik regelmatig over de moeflons heb gepubliceerd en nog steeds zal blijven doen, wil ik eigenlijk laten zien, dat de moeflon niet alleen een zeer nuttig en prachtig dier is, maar nog veel meer dan dat.
Een dier dat zich al meer dan honderd jaar bewezen heeft als zijnde een duurzame aanvulling op het Veluwse wild! That’s it, niks meer en niks minder!
Laten we er daarom met z’n allen voor gaan zorgen, om deze prachtige dieren zoals de moeflon, te behouden voor de toekomst, voordat het te laat is!

*******************************************************************************************************************************

Vereniging De Moeflon

Samen met anderen, zoals Vereniging De Moeflon zullen wij ons inspannen voor het lot van de deze prachtige en nuttige dieren.

Door lid te worden van deze vereniging, kunt ook u bijdragen aan de biodiversiteit in Nederland door het handhaven en uitbreiden van de moeflonpopulatie. Een lidmaatschap kost maar € 5,- per kalenderjaar.

Meer info: Vereniging De Moeflon

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/04/03/moeflons-in-de-regen/