Het dubbele gevoel van Lente en Winter

Bloeiende krokussen tussen een winters tapijt…

Afgelopen zaterdag waren Fransien en ik op weg naar Elspeet, toen wij in Garderen bij de Oude Dorpskerk een prachtig lentetafereel in een winterkleed ontdekten.
Het had ervoor op vrijdagavond flink gesneeuwd, maar daarvan was hier nu vandaag – mede door een heerlijk zonnetje – nog slechts een heel klein deel van overgebleven. De krokussen daarentegen, staken fier hun bloemkelkjes er kleurrijk bovenuit!

De krokussen in een winterkleed bij de Oude dorpskerk in Garderen - Foto: ©Fransien Fraanje

De krokussen in een winterkleed bij de Oude Dorpskerk in Garderen – Foto: ©Fransien Fraanje

Wonderschoon tafereel

Hoe klein het dan misschien ook mocht zijn, wij werden wel door dit ‘natuurmoment’ geraakt. Dus… de camera erbij gehaald en zo heeft Fransien dit wonderschone tafereel van de kleurrijke krokussen, die omringd werden door een helder wit sneeuwtapijt, op de gevoelige plaat vastgelegd. Dit wonderschone tafereel wilden wij graag met jullie delen!
.
Lente  & Winter
Ook op het Landgoed Staverden hadden wij een beetje dat ‘dubbele’ gevoel van Lente en Winter, wat heel duidelijk op deze foto van het kasteel te zien is. Aan de rechterkant, was de bosbodem nog bedekt met een laagje sneeuw, terwijl links alles – letterlijk en figuurlijk – als sneeuw voor de zon was verdwenen!
.
Lente en wintergevoel op het Landgoed Staverden - Foto: ©Louis Fraanje

Lente en Wintergevoel op het Landgoed Staverden – Foto: ©Louis Fraanje

Lentegevoel
.
Toch kun je wel merken dat de zon in kracht aan het toenemen is, wat ons stiekemweg doet verlangen naar de Lente en ik vermoed velen met ons. De mooie weerspiegeling van het witte kasteel en haar omgeving in de vijver, weerspiegeld ook een beetje ons Lentegevoel!
.
*******************************************************************************************************************************
.
In de Barneveldse Krant
.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/03/13/kleurrijke-krokussen-in-de-sneeuw/