Moeflons afgeslacht in Vierhouten op de Veluwe

Het is wachten tot de wolf straks eerst een hond of nog erger een kind pakt…

Moeflons. We hadden een geweldige kudde van 19 stuks. Nu zijn er nog maar 3. De wolf heeft op ons mooie landgoed de kudde uitgeroeid. Is de wolf schuldig??? Nee, want incompetente mensen in ons land zijn van mening dat deze thuis hoort in ons aangeharkte Nederland.

Ze horen thuis in ons park genaamd: Nederland. Shetlanders, schapen, zelfs koeien zijn niet meer veilig. Hobbyboeren stoppen vanwege de slachtingen, die plaats vinden in ons land. Excuses maak ik daarom ook niet voor de lugubere foto’s, maar ook deze horen thuis op de social!!

Het restant van de eens zo prachtige moeflonram - Foto: ©Jolanda Dekker

Het restant van de eens zo prachtige moeflonram – Foto: ©Jolanda Dekker

Opengereten en half opgevreten moeflon-ooi - Foto: ©Jolanda Dekker

Opengereten en half opgevreten moeflon-ooi – Foto: ©Jolanda Dekker

Alles vermoord

Verdrietig zijn we, 14 jaar hebben wij elke dag onze moeflons bijgevoerd, omdat we van mening waren dat ze op onze 51ha onvoldoende voedsel konden vinden. Daarnaast konden we ze alle dagen observeren om te kijken of het nog goed met ze ging. Dat hoeft nu niet meer… de laatste 3 is een kwestie van tijd. 1 week?? Dan is alles vermoord! Er is nu nog 1 vrouwtje en 2 mannetjes. Zolang het vrouwtje leeft hebben we hoop.. op nog een lammetje, al is het tegen beter weten in.

Ook deze prachtige moeflonram heeft het helaas niet overleefd - Foto: ©Jolanda Dekker

Ook deze prachtige moeflonram heeft het helaas niet overleefd – Foto: ©Jolanda Dekker

Dit is alles wat overbleef, nog 1 vrouwtje en 2 mannetjes - Foto: ©Jolanda Dekker

Dit is alles wat overbleef, nog 1 vrouwtje en 2 mannetjes – Foto: ©Jolanda Dekker

Hoe lang nog?

De bossen raken steeds leger in Nederland, de jongen die dit voorjaar geboren worden van de edelherten, reeén of wilde zwijnen, maken weinig kans. Nederland is gek geworden!! Het is wachten tot de wolf straks eerst een hond of nog erger een kind pakt. Als de voorstanders dan nog niet piepen..? Maar dit zal nodig zijn voordat de wolf zijn beschermde status kwijtraakt…

Tekst en foto’s: Jolanda Dekker

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/03/08/moeflons-afgeslacht-in-vierhouten-op-de-veluwe/