Zomaar wat zwerven Deel 141

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

“Steenuiltje, klein maar dapper…”

Tijdens onze zwerftocht door het boerenlandschap hebben we hem al verschillende keren ontmoet. Heel vaak zit hij op zijn bekende plekje in de hoek van een oud raamkozijn boven in een oude loods en kijkt dan heel grappig een beetje schuin om het hoekje.
Ook vandaag hadden we het geluk, om hem vanaf een afstand heel even regelrecht in zijn goudgele oogjes te kijken, een fantastische ervaring.
Echt een ‘geluksmoment’ natuurlijk, om hem zo mooi te kunnen observeren, vooral als hij zo grappig om het hoekje kijkt. Fransien kon hem nu dan ook weer heel mooi op de kiek zetten!

Het steenuiltje op zijn bekende plekje in de hoek van een oud raamkozijn boven in een oude loods – Foto: ©Fransien Fraanje

Het steenuiltje op zijn bekende plekje in de hoek van een oud raamkozijn in een oude loods – Foto: ©Fransien Fraanje

Steenuiltje

Het steenuiltje is de bekendste van de kleinere uilensoorten. In ons land is hij van oudsher een bekende verschijning in vooral kleinschalig agrarisch cultuurlandschap. De vogel schuwt de menselijke omgeving niet en broedt vaak op boerenerven, vooral als deze voldoende natuurlijke variatie bieden. Dan kan een steenuiltje op een klein oppervlak alles vinden wat hij nodig heeft. Vanaf paaltjes of andere verhogingen zoekt hij/zij naar voedsel en vliegt daar in golvende vlucht op af.

*******************************************************************************************************************************

Donderdag 9 februari 2023 –  Adembenemend ochtendgloren boven de Veluwe

Vanmorgen om 07.30 uur was het weer volop feest aan de ochtendhemel, een heel bijzonder en kleurrijk schouwspel speelde zich af boven Ede-Zuid. De kleuren geel, oranje, rood en rose wisselden elkaar op een heel aparte manier af, zo ongelooflijk mooi was het.
Ook zie je links in beeld nog net de oude schoorsteen van de AKU.

Adembenemend ochtendgloren boven de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Adembenemend ochtendgloren boven de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Samen met een heerlijke frisse temperatuur van -6°Celsius was het echt weer een morgen om blij van te worden en dankbaar voor te zijn!🙏

*******************************************************************************************************************************

Donderdag 9 februari 2023 – Winter en Lente een tweeluik!

Je bent samen aan het wandelen en dan ineens zie je een mozaiek met een echt wintertafereel van bevroren blaadjes. Maar wat nog leuker is, als je iets verderop ergens verscholen langs het wandelpad, een kleurrijk Lentetafereeltje tegenkomt, waarbij een prachtige krokus net ontloken is. Fransien legde beiden vast op de gevoelige plaat!

Winter en Lente een tweeluik! - Foto: ©Fransien Fraanje

Winter en Lente een tweeluik! – Foto: ©Fransien Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zaterdag 11 februari 2023 – Om over na te denken… of juist ter bemoediging!

“Een mens bepaalt in zijn hart wat hij wil doen, maar de Heere heeft het laatste woord!” – Spreuken 16 : 9🙏

Veluwenaar Louis Fraanje zwerft door het stuifzand op de Veluwe - Foto: ©de-veluwenaar/Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje zwerft door het stuifzand op de Veluwe – Foto: ©de-veluwenaar/Louis Fraanje

Geluk

Ooit vroeg een journalist aan mij: “Wat is uw definitie van geluk?” Waarop ik zonder meer antwoordde: “Elke morgen weer gezond op te mogen staan!” Want dat weet je toch maar nooit, of je de volgende morgen wel weer gezond op zult staan?

Betrekkelijkheid

Ze zeggen niet voor niks, dat de dood heel dicht bij het leven ligt. Niets is zo betrekkelijk als het leven, vandaag ben je er nog en morgen kan het zomaar afgelopen zijn. Daar moet ik vaak aan denken, wanneer mensen soms zo gemakkelijk zeggen: “Nou, tot morgen dan, of tot volgende week, of tot volgend jaar etc.” Maar… wie zegt dat… wie beslist dat eigenlijk?
Als wij ‘s morgens opstaan, dan zeggen mijn vrouw en ik vaak tegen elkaar: “Wat mooi, we mogen weer een dag leven”.

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 142

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/02/13/zomaar-wat-zwerven-deel-141/