Buizerd in een berijpt landschap

Een grote paal als uitkijkpost…

Terugblik op een hele mooie, maar ook een hele koude novemberdag, inmiddels alweer 12 jaar geleden.
Om precies te zijn op zondag 28 november 2010 een echte vorstdag met een gemiddelde temperatuur van -3 °Celsius en een gevoelstemperatuur van -7,2 °Celsius.

Ik zat die morgen goed beschut tussen de oude beuken aan de rand van het Reemsterveld op de Hoge Veluwe, toen de buizerd aan kwam vliegen om een landing te maken op een grote paal, een plek waar je wel vaker roofvogels ziet zitten, mede ook omdat het een schitterende uitkijkpost is.

De buizerd maakt met wijd uitgespreide vleugels, een perfecte landing op de paal - Foto: ©Louis Fraanje

De buizerd maakt met wijd uitgespreide vleugels, een perfecte landing op de paal – Foto: ©Louis Fraanje

Perfecte landing

In alle rust had ik daarvoor al de camera met telelens in gereedheid gebracht en de zoeker op de kop van de bewuste paal gericht, in spanning zitten wachten wat zou komen.
En… ja hoor, enkele ogenblikken later komt hij aanvliegen, eerst nog wat onscherp, maar nog geen seconde later maakt hij in de volle breedte, met wijd uitgespreide vleugels, een perfecte landing op de paal.
Wow… wat een gaaf moment om mee te maken, de grote donker vogel in het wit berijpte winterse landschap, zo mooi vast te kunnen leggen, tjonge wat kun je daar toch ontzettend blij van worden!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/11/28/buizerd-in-een-berijpt-landschap/