Zomaar wat zwerven Deel 135

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Kleurrijke avondhemel boven de Veluwe

Op vrijdagavond 7 oktober jl. zaten Fransien en ik om 19.00 uur weer eerste rang, om te genieten van de zonsondergang, die direct daarna nog even, als afscheidsgroet, de avondhemel veranderde in een kleurrijk schouwspel. Met als extraatje, een grote zwerm vogels, die op weg waren naar hun slaapbomen, maar nog gauw even een rondje maakten. Dit alles bij elkaar, vormde een schitterend afscheid van deze prachtige vrijdag, zo waardevol dit… iets om echt dankbaar voor te zijn!

Kleurrijke avondhemel boven de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Kleurrijke avondhemel boven de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Moeflons op de Veluwe

Op zaterdagmiddag 8 oktober jl. hadden wij weer eens het geluk om ‘oog in oog’ met een kudde moeflons te staan. Ondanks, dat wij hier toch redelijk vaak in de omgeving rondzwerven, is het zeker niet altijd zo, dat de dieren zich ook laten zien.
Maar… nu hadden we geluk, want er kwam een kudde van zo’n 16 stuks, waarvan 10 prachtige rammen en 6 ooien, onze richting uit.
Wat hebben Fransien en ik ervan genoten, al moeten we er niet aan denken, dat deze prachtige dieren straks ‘helaas’ opgeofferd gaan worden aan de wolf!

Moeflons op de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Moeflons op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Oog voor het boerenleven!

Het is altijd weer een verademing, als je door het boerenland aan het zwerven bent en dan zo hier en daar kunt genieten van die mooie ‘doorkijkjes’ tussen de bomen en struiken door. Wat een rust er vanuit gaat en dan even verderop de arbeid op de akker, waarbij de trekker achtervolgd wordt door een hele zwerm meeuwen en kraaien. Die proberen in de losgewerkte grond ook nog wat van hun gading te vinden, zo te zien is er blijkbaar voedsel in overvloed!

Een mooi 'doorkijkje' tussen de bomen en struiken door naar de boerderij met koeien in de wei - Foto: ©Louis Fraanje

Mooi ‘doorkijkje’ tussen de bomen en struiken door naar de boerderij met koeien in de wei – Foto: ©Louis Fraanje

De trekker wordt achtervolgd door een hele zwerm meeuwen en kraaien - Foto: ©Fransien Fraanje

De trekker wordt achtervolgd door een hele zwerm meeuwen en kraaien – Foto: ©Fransien Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Om over na te denken…

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 136

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/10/25/zomaar-wat-zwerven-deel-135/