Een edelhert op het bospad

Nog even nagenieten van een onverwachtse ontmoeting…

Een tijdje geleden zwierf ik in de avond over de Hoge Veluwe en werd ik geheel onverwachts verrast door een edelhert, dat vanuit de dekking het bospad overstak. Heel voorzichtig bracht ik mijn camera in stelling en probeerde hem in de lens te vangen en wonderwel lukte het ook nog.

Stokstijf bleef ik staan, hoewel de adrenaline door mijn lijf gierde, want je staat niet iedere dag zomaar plotseling ‘oog in oog’ met zo’n prachtige geweidrager, een ongelijke 16-ender, met links 7 en rechts 8 enden aan het gewei.
Ja… en als er dan daarna ook nog eens een hinde met een smaldier(kalf van vorig jaar) en een kalf van dit jaar, er op hun gemakje achteraan komen stappen, dan kan je geluk niet op, dat kan ik u wel vertellen!

Zo stond ik zomaar plotseling 'oog in oog' met zo'n prachtige geweidrager.- Foto: ©Louis Fraanje

Zo stond ik zomaar plotseling ‘oog in oog’ met zo’n prachtige geweidrager.- Foto: ©Louis Fraanje

Kort daarna verscheen de hinde met een smaldier(kalf van vorig jaar) - Foto: ©Louis Fraanje

Kort daarna verscheen de hinde met een smaldier(kalf van vorig jaar) – Foto: ©Louis Fraanje

De hinde bleef een tijdje argwanend staan kijken - Foto: ©Louis Fraanje

De hinde bleef een tijdje argwanend staan kijken – Foto: ©Louis Fraanje

Onder het toeziend oog van de familie, bleef het kalf ook even staan - Foto: ©Louis Fraanje

Onder het toeziend oog van de familie, bleef het kalf ook even staan – Foto: ©Louis Fraanje

Tot slot nog eens even goed kijken wat daar nou op het bospad staat! - Foto: ©Louis Fraanje

Tot slot nog eens even goed kijken wat daar nou op het bospad staat! – Foto: ©Louis Fraanje

Bekijk ook het filmpje, dat ik tot slot nog heb gemaakt:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/10/08/een-edelhert-op-het-bospad/