Zomaar wat zwerven Deel 125

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Avondrust op het platteland

Op dinsdag 23 augustus jl. zijn we ‘s avonds nog even op de Harley Trapson naar mijn broer Gert en schoonzus Jannie in Lunteren geweest. Gezellig samen onder het genot van een bakkie leut bijgepraat over de dagelijkse dingen van het leven.

Avondrust op het platteland, boerderijtje met wat schapen in de wei - Foto:©Louis Fraanje

Avondrust op het platteland, boerderijtje met wat schapen in de wei – Foto:©Louis Fraanje

Boerderijtje

En dan op zo’n zwoele zomeravond, onderweg op de fiets te genieten van zo’n heerlijk oud boerderijtje met schapen in de wei. Wat hebben we genoten van die avondrust op het platteland, dan vergeet je even alle zorgen om je heen en lijkt de wereld voor eventjes heel gelukkig en tevreden. Echt een plaatje om in te lijsten, tegelijkertijd denk je dan, kon het maar altijd zo vredig zijn!

*******************************************************************************************************************************

 Vlammend avondrood in de heide

Op woensdag 24 augustus jl. nog even na het avondeten,  samen met Fransien op de Harley Trapson gestapt en een heerlijke fietstocht over de Ginkelse Heide gemaakt.
Ergens langs de oude Hessenweg een mooi rustplekje opgezocht, en genoten van de ondergaande zon, om daarna in de luwte van deze zomeravond echt helemaal tot rust te komen.
Toen de zon eenmaal achter de horizon verdwenen was, kleurde de avondhemel vlammend rood en goudgeel, een schitterend schouwspel waar wij in de stilte van de avond met veel bewondering naar hebben zitten kijken en te genieten.

 Vlammend avondrood in de heide - Foto: ©Louis Fraanje

Vlammend avondrood in de heide – Foto: ©Louis Fraanje

Vlammend avondrood…

We blijven nog heel even vertoeven in de heide, met dat schitterende avondrood.
Nog voordat de avondhemel diep rood kleurde, konden wij genieten van dit prachtige schouwspel, als voorbode van het schitterende avondrood!

Een voorbode van het schitterende avondrood - Foto: ©Louis Fraanje

Een voorbode van het schitterende avondrood – Foto: ©Louis Fraanje

Wonderbaarlijk licht!

De mooiste foto tot het laatste bewaard, dat mag je van deze opname – die Fransien gisteravond maakte – gerust zeggen. Hier kwam de zon net onder het wolkendek vandaan en zette de rij bomen en de heide in een wonderbaarlijk ‘gouden’ licht!

Avondzon zet de heide in een wonderbaarlijk licht - Foto: ©Fransien Fraanje

Avondzon zet de heide in een wonderbaarlijk licht – Foto: ©Fransien Fraanje

Diepe indruk

Het heeft in ieder geval een enorme diepe indruk op ons gemaakt, zo ontzettend mooi en kleurrijk als het was. Echt overweldigend, zo’n sfeervolle zomeravond in de heide, om stil van te worden, in één woord geweldig. Om in de schemer dankbaar en tevreden huiswaarts te keren, echt een avond met een ‘gouden’ randje!

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 126

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/09/10/zomaar-wat-zwerven-deel-125/