Onderweg naar Amersfoort – Deel 1

De Heitrappers op de Harley Trapson naar de Keistad Amersfoort…

Op dinsdag 2 augustus 2022 ,  hebben Fransien en ik een prachtige fietstocht gemaakt vanaf Ede via De Klomp-Renswoude-Scherpenzeel-Wombarg(Woudenberg)-Den Treek-Leusderheide-Amersfoort-Hoevelaken-Terschuur-Barneveld-Lunteren-Ederveen en Ede.
‘s Morgens om 10.30 uur vertrokken en ‘s avonds om 21.00 uur weer thuus in Ede. Heerlijk zonnetje en met een temperatuur van 28°Celsius was het goed te doen.

Onderweg veel gezien en genoten van de omgeving en ook nog een leuke ontmoeting in Hoevelaken met Frans Borsje en zijn vrouw Gerda Borsje-Asmus en zijn broer met echtgenote. In Lunteren nog even bij broer en schoonzus Gert en Jannie een bakje koffie gedronken.

Alles bij elkaar hadden we bij thuiskomst 81,2 kilometer op de teller staan. Ook mijn petje af voor Fransien, dat ze het vol heeft gehouden, wat dat betreft is het ook een echte doordouwer!
Hieronder ons verslag in woord en beeld:

De zon staat al aardig hoog, als we tussen Ederveen en Reswoude fietsen, de koeien zoeken de schaduw van een grote boom - Foto: ©Louis Fraanje

De zon staat al aardig hoog, als we tussen Ederveen en Reswoude fietsen, de koeien zoeken de schaduw van een grote boom – Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtig boerderijtje langs de Dorpsstraat in Renswoude - Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtig boerderijtje langs de Dorpsstraat in Renswoude – Foto: ©Louis Fraanje

Een doorkijkje naar de schitterende rij oude huizen van de 'Nieuwe buurt' - Foto: ©Fransien Fraanje

Een doorkijkje naar de schitterende rij oude huizen van de ‘Nieuwe buurt’ – Foto: ©Fransien Fraanje

Hier in Scherpenzeel zien we vanuit de Dorpsstraat de prachtige toren van de Hervormde Kerk - Foto: ©Louis Fraanje

Hier in Scherpenzeel zien we vanuit de Dorpsstraat de prachtige toren van de Hervormde Kerk – Foto: ©Louis Fraanje

Hier bij de replica op schaal van de oude standerdmolen van Scherpenzeel, is een herinnering aan de Scherpenzeelse korenmolen die sinds 1429 aan de Molenweg heeft gestaan en waar boeren en burgers hun graan lieten malen. OP de picknickbank ernaast hebben we van ons broodje en koffie genoten. Ook nog een Duits echtpaar uit Keulen ontmoet die op de fiets door Nederland toerden en later ook nog een Frans echtpaar die hetzelfde deden, geweldig toch! - Foto: ©Louis Fraanje

Hier bij de replica op schaal van de oude standerdmolen van Scherpenzeel, – Foto: ©Louis Fraanje

Internationaal

Deze replica is een herinnering aan de Scherpenzeelse korenmolen die sinds 1429 aan de Molenweg heeft gestaan en waar boeren en burgers hun graan lieten malen. Op de picknickbank ernaast hebben we van ons broodje en koffie genoten. Ook nog een Duits echtpaar uit Keulen ontmoet die op de fiets door Nederland toerden en later ook nog een Frans echtpaar die hetzelfde deden, een internationale picknick dus, geweldig toch!

Lees ook: Onderweg naar Amersfoort – Deel 2

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/08/15/onderweg-naar-amersfoort-deel-1/