Haat en hebzucht…

Om over na te denken… of juist ter bemoediging!

Soms wordt je zomaar ineens getroffen door het beeld, wat je in de lens gevangen hebt, dan komen er allerlei gedachten en herinneringen naarboven.  Dat overkwam mij ook bij het zien van deze prachtige distelvlinder, die om mij heen fladderde en uiteindelijk op de heidestruik vlak voor mij ging zitten.
Ik genoot met volle teugen, bij het zien van deze vlinder, die zo onverstoord en  ijverig bezig was met zijn of haar roltong om de nectar te bemachtigen.

Distelvlinder op de bloeiende heide - Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Distelvlinder op de bloeiende heide – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Haat en hebzucht

Terwijl ik zo vol bewondering naar dit vredige natuurtafereel zat te kijken, moest ik onwillekeurig aan de wereld om mij heen denken, ook al leek die op dat moment ver weg. Een wereld waar haat en hebzucht de laatste jaren wel heel erg de boventoon voeren en voor de liefde maar weinig plaats meer is.
Het ontlokte aan mij deze paar ‘simpele’ regeltjes hierboven!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/08/10/haat-en-hebzucht/