De aarde is niet te koop

Om over na te denken… of juist ter bemoediging!

“Als wijzelf de prikkeling van de lucht en het kabbelen van het water niet kunnen bezitten,
hoe kunt u het dan van ons kopen?” – (Tekst: Seattle 1854)

Het kabbelende water van een bosbeek – Foto: ©Louis Fraanje

Het kabbelende water van een bosbeek – Foto: ©Louis Fraanje

Aarde is niet te koop

Indringende woorden van Indianenleider Seattle uit 1854, woorden die vandaag de dag actueler zijn dan ooit. De samenleving verhard en het respect voor elkaar en voor onze aarde is ver te zoeken, dit komt nu ook heel duidelijk naar voren in de politiek.
Mensen zijn gewoon gedegradeerd tot dingen met een QR-code, die je kunt kneden en manipuleren, al naar gelang de wens van onze wereldse machthebbers. Maar…  onze aarde is niet ons bezit en het leven erop is niet te koop voor geld…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/07/30/de-aarde-is-niet-te-koop/