Koeien in de wei en boeren op de boerderij!

Belangrijk voor boeren en burgers…

Fietsend door het prachtige buitengebied van Veluwe en Vallei kunnen we nu nog genieten van de koeien in de wei, maar… de geleerde professors in Wageningen zien het anders.
Zij vinden dat koeien, varkens en kippen beter af zijn op stal dan buiten in de wei. “Dartelende koeien in de wei, varkens die zich wentelen in de modder. Kippen die vrij kunnen fladderen, de burger ziet het graag, maar de burger ziet het verkeerd”, zeggen ze daar in Wageningen!

Oplossingen i.p.v. onteigenen

Het zou beter zijn om in het perspectief naar een duurzame, ecologische en economische landbouw, de staldeuren wagenwijd open te zetten voor innovaties, met zoveel mogelijk manieren en middelen voor ondersteuning van eerlijke, verantwoorde, verstandige, innovatieve en technische oplossingen. In plaats van op een zeer discutabele manier onze eigen boeren uitkopen, onteigenen en wegjagen!

Een groot spandoek op een boerenerf in de Gelderse Vallei - Foto: ©Fransien Fraanje

Een groot spandoek op een boerenerf in de Gelderse Vallei – Foto: ©Fransien Fraanje

Adders onder het gras

Als we momenteel het hele buitengebeuren met onze boeren onder de loep nemen, vrezen wij, dat er waarschijnlijk nog wel meer adders onder het gras zitten…!  Mede ook omdat men in Politiek Den Haag miljarden aan belastinggeld uit wil geven, waarmee de boeren van hun eigen land worden verdreven. Maar lieve mensen, vergeet één ding niet; als onze boeren verdwijnen, gaat dat mooie landschap van Veluwe en Vallei wel naar de Filistijnen!
En… dan kunnen wij straks onze producten van buiten Nederland en Europa gaan halen en eten, uit landen waar men weinig of geen waarde hecht aan dierenwelzijn, gezondheid en milieu! En dat wil je toch echt niet….  of blijven we liever wegkijken en gaan we rustig… nou ja (rustig) slapen?

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/07/23/koeien-in-de-wei-en-boeren-op-de-boerderij/