Zomaar wat zwerven – Deel 117

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Vrijdag 8 juli 2022 – De Heitrappers onderweg op de Tienminutenweg!

Vanmiddag nog even op de Harley Trapson heen en weer geweest naar Lunteren bij https://jongbloedlunteren.nl/ nog een extra rode zakdoek gekocht, daarna bij mijn broer Gert en schoonzus Jannie geweest. Effe gezellig ‘bie gepraot’ op z’n Veluws en op de terugweg een pitstop gemaakt op de Tienminutenweg.

Rode boerenzakdoek

Om ook goed te laten zien, dat wij de boeren en vissers etc. steunen, hebben wij al een aantal dagen de rode boerenzakdoek aan het stuur geknoopt.
Onderweg zien we ook steeds meer rode zakdoeken op autospiegels en ook als grote vlag aan de boerderijen en huizen! Het gaat namelijk allemaal veel verder dan alleen de boeren en vissers, straks zijn u en ik aan de beurt, dus… voorkomen is beter dan genezen!

Een pitstop op de Tienminutenweg bij Ederveen - Foto: ©Louis Fraanje

Een pitstop op de Tienminutenweg bij Ederveen – Foto: ©Louis Fraanje

Bemiddelaar

De strategie is momenteel, beslissen, aankondigen, verdedigen. Dat is een autoritaire manier van besturen en het volk slikt dat niet meer, dat moet gewoon anders. Het kabinet moet sowieso niet zelf een bemiddelaar aanstellen. Een bemiddeling moet gaan tussen twee gelijkwaardige partijen, en dan kan het dus niet zo zijn, dat het kabinet als bovenliggende partij bepaalt wie er bemiddelt! En… als je zegt dat je wilt bemiddelen, maar dat de kaders vooraf al vaststaan, dan wil je iemand alleen maar overtuigen van je eigen gelijk. Voor dat karretje laten de boeren zich echt nooit spannen. Maar ik blijf hopen, want hoop voor nu is beter dan wanhoop voor later!

*******************************************************************************************************************************

Om over na te denken… of juist ter bemoediging!

                                                                                 “Echte Liefde… overwint alles!”

Atalanta vlinder op de Buddleja, een echte vlinderstruik- Foto: ©Louis Fraanje

Atalanta vlinder op de Buddleja, een echte vlinderstruik – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Maandag 11 juli 2022 – Groot en klein geven elkaar de ruimte!

Vlinders fladderen momenteel om elkaar heen en buitelen over elkaar heen op de bloemen van een bekende vlinderstruik Buddleja. Een prachtig gezicht waar ik uren naar kan kijken, hoe bewonderenswaardig is het, als ze met hun lange roltong de nectar uit de bloemen zuigen, echt wonderbaarlijk.
Daarnaast krijgen ze natuurlijk ook wel concurrentie van bijvoorbeeld bijen en hommels, want die willen ook wel een sapje meepikken, zoiets is heel begrijpelijk.

Groot en klein geven elkaar de ruimte! - Foto: ©Louis Fraanje

Groot en klein geven elkaar de ruimte! – Foto: ©Louis Fraanje

Samenspel

Daar stond ik dan de afgelopen week onverwachts met mijn neus bovenop, die grote vlinder een dagpauwoog en een aanvliegende bij, samen tegenover elkaar met hetzelfde doel.
Tegelijkertijd moest ik aan David en Goliath denken, alleen was het niet vergelijkbaar, daar was het een strijd tussen twee mensen, hier was het meer een samenspel, ze gaven elkaar de ruimte en gunden elkaar wat, dit was mooier om te zien en te beleven.
En hoewel het natuurlijk ook weleens anders gaat, was dit een ‘klein’ voorbeeld in die ‘grote’ natuur, waar wij als mensen nog veel van kunnen leren!

******************************************************************************************************************************

Om over na te denken… of juist ter bemoediging!

                                                                        “Begrip voor elkaar… is ‘kleur’ bekennen!”

De kleurrijke dagpauwoog als voorbeeld - Tekst & foto: ©Louis Fraanje

De kleurrijke dagpauwoog als voorbeeld – Tekst & foto: ©Louis Fraanje

Maandag 11 juli 2022 – Avondrood boven Ede 

Vanavond om 22.08 uur konden wij weer genieten van een kleurrijk schouwspel, toen na zonsondergang de avondhemel in een rood, oranje en goudgeel decor veranderde. In stille verwondering hebben wij genoten van dit natuurverschijnsel!  En ondanks dat ik erg verdrietig ben om de bosbranden in het Yosemite Park in Californië, stemde dit mij toch weer enigszins vreugdevol. De opname is gemaakt vanaf onze flat aan de Willem Marislaan in Noordelijke richting over Ede-Veldhuizen in de richting van Lunteren.

Avondrood boven Ede  - Foto: ©Louis Fraanje

Avondrood boven Ede  – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 118

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/07/20/zomaar-wat-zwerven-deel-117/