Wildavond op de Hoge Veluwe – Deel 2 – Slot

Vervolg van onze zwerftocht in juni…

Boven aan de heuvel helemaal rechts van het Bosje van Staf liep een groot roedel edelherten in bastgewei te grazen, grote jongens die al een flinke kapstok(gewei) hadden opgezet.  Het is altijd weer een indrukwekkend gezicht om te zien hoe dit alles in zijn werk gaat, het afwerpen in februari en maart, om vervolgens in zo’n vier tot vijf maanden tijd een heel nieuw gewei op te bouwen.

Terwijl wij zo stonden te kijken en te genieten, hoorden we regelmatig de roep van een tweetal koekoeken, waarbij er telkens eentje oversloeg. In het filmpje helemaal onderaan dit verhaal is dat duidelijk te horen.
(Zie onderaan…) 

Twee grote jongens bij de Stafse Dennen - Foto: ©Louis Fraanje

Twee grote jongens bij de Stafse Dennen – Foto: ©Louis Fraanje

De rest van het roedel kwam even later ook al grazend aan ons voorbij, waarvan er eentje ons een tijdje in de gaten hield - Foto: ©Louis Fraanje

De rest van het roedel kwam even later ook al grazend aan ons voorbij, waarvan er eentje ons een tijdje in de gaten hield – Foto: ©Louis Fraanje

Een woeste wolkenlucht boven het Middenzand - Foto: ©Fransien Fraanje

Een woeste wolkenlucht boven het Middenzand – Foto: ©Fransien Fraanje

Een eenzame hinde aan de bosrand in de buurt van De Wetweg - Foto: ©Louis Fraanje

Een eenzame hinde aan de bosrand in de buurt van De Wetweg – Foto: ©Louis Fraanje

En tenslotte stonden we nog heel even 'oog in oog' met een reegeit - Foto: ©Fransien Fraanje

En tenslotte stonden we nog heel even ‘oog in oog’ met een reegeit – Foto: ©Fransien Fraanje

Tenslotte

Hoewel de lucht af en toe betrok en er wat regen viel, was het een schitterende avond waarbij het wild zich opmerkelijk goed liet zien.
Ook toen we tot slot via de Kronkelweg en over De Wetweg weer richting de uitgang reden, ontdekten we aan de rand van het Otterlose Zand nog een eenzame hinde en even verderop nog een reegeit.
Al met al kunnen we in ieder geval met veel genoegen terugkijken op een fantasties wildavond in Het Nationale Park De Hoge Veluwe!

*******************************************************************************************************************************

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/06/16/wildavond-op-de-hoge-veluwe-deel-2-slot/