Zomaar wat zwerven – Deel 103

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Vrijdag 29 april 2022 – VELUWE – Reegeit verrast ons! 

Onlangs werden Fransien en ik tijdens onze zwerftocht door de Veluwse natuur, plotseling verrast door een reegeit. En blijkbaar was de verrassing wederzijds, want ook de reegeit had in de stilte van de avond ons niet eerder opgemerkt. Op zo’n onverwacht moment, dat je eventjes ‘oog in oog’ met elkaar staat, valt je mond open van verbazing, zowel bij ons als bij de reegeit.

Je blijft stokstijf stilstaan, ‘bevriezen’ noemen ze dat in het ‘groene jargon’, want als je ook maar iets beweegt, gaat het ree er onmiddelijk als een speer vandoor. Onze onderlinge afstand was misschien zo’n 25 tot 30 meter en dan heeft ze ons haarscherp in beeld. Maar toch bleef ze ons aankijken en konden we haar dan ook goed observeren, rondom haar ogen begon het roodbruine zomerhaar er al door te komen. En bovenop haar kop ontdekten we twee kleine bobbeltjes, net of er een geweitje door wilde komen, al kan dat natuurlijk niet bij een reegeit.
Wel heel bijzonder als je zoiets ziet en zo dichtbij bent, een wonderlijke ontmoeting in de Veluwse natuur!

Een wederzijdse verrassing met een reegeit! - Foto: ©Louis Fraanje

Een wederzijdse verrassing met een reegeit! – Foto: ©Louis Fraanje

Vlammend avondrood

Vanavond om 21.05 uur verkleurde de hemel in een schitterend avondrood, waarbij we bijna een kwartier lang konden genieten van een prachtig vlammend schouwspel. Vol bewondering hebben we samen staan kijken naar dit spectaculaire natuurverschijnsel, dat die grote Schepper ons voorschotelde!

Vlammend avondrood - Foto: ©Louis Fraanje

Vlammend avondrood – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Om over na te denken… of juist ter bemoediging…

Deze prachtige bijbeltekst in het Zuid-Afrikaans, kwamen wij tegen op een begraafplaats ergens in onze regio. Vrij vrtaald: “En ziet, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld.” Matteüs 28 : 20

De prachtige bijbeltekst in het Zuid-Afrikaans op de grafsteen - Foto: ©Louis Fraanje

De prachtige bijbeltekst in het Zuid-Afrikaans op de grafsteen – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zondag 1 mei 2022 – Groene oase in een kleurrijk panorama met vele tinten groen!

Vanochtend om 07.40 uur hebben wij op deze eerste dag in mei, genoten van een prachtig uitzicht over Ede-Zuid. Dit alles nog omfloerst met een lichte nevel en aan de horizon de bossen richting Renkum en Oosterbeek. Wat een weelde is het, als je al dat tere groen ziet, dat in vele tinten is los gebarsten aan de bomen, geweldig!
De foto is genomen van ons terras ten zuiden van de Willem Marislaan, met op de voorgrond de daken van huizen aan de Oude Kerkweg, met daarachter de Diedenweg.

Groene oase in een kleurrijk panorama met vele tinten groen - Foto: ©Louis Fraanje

Groene oase in een kleurrijk panorama met vele tinten groen – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Maandag 2 mei 2022 – Reebokje in het boerenland

Een vredig tafereel in het weiland, met op de voorgrond het reebokje nog in bastgewei, tussen de paardenbloemen en helemaal daarachter herkauwende koeien en een landbouwschuur. Hier kunnen wij echt van genieten, natuur en cultuur als een samenspel op het platteland, geweldig.

Reebokje tussen de paardenbloemen in het boerenland- Foto: ©Louis Fraanje

Reebokje tussen de paardenbloemen in het boerenland- Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 3 mei 2022 – Gouden moment

Als ‘s morgensvroeg de zon boven de Veluwse bossen verschijnt, worden we getrakteerd op een ‘gouden uurtje’, zoals veel natuurliefhebbers- en fotografen het ook wel noemen.
Wij kunnen dat voor de volle honderd procent beamen, net als vanmorgen om 06.15 uur ook weer gebeurde, toen de morgenzon met een onweerstaanbare kracht, de nieuwe dag aankondigde.
Als het langzaam maar zeker steeds lichter wordt en uiteindelijk de boomtoppen aan de horizon – als het ware – in vuur en vlam worden gezet, dan kun je je als mens alleen maar verwonderen!

Gouden moment, als de boomtoppen aan de horizon - als het ware - in vuur en vlam worden gezet - Foto: ©Louis Fraanje

Gouden moment, als de boomtoppen aan de horizon – als het ware – in vuur en vlam worden gezet – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 104

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/05/12/zomaar-wat-zwerven-deel-103/