Zomaar wat zwerven – Deel 86

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Vrijdag 31 december 2021 – Morgenrood op Oudjaarsdag

Adembenemend morgenrood boven de Veluwse bossen – Vanmorgen om 08.25 uur hebben wij weer vol bewondering naar het vlammende morgenrood staan kijken. Het was aardig zeer aangenaam buiten met een temperatuur van 13 °Celsius, maar we hebben weer genoten!

Adembenemend morgenrood boven de Veluwse bossen - Foto: ©Louis Fraanje

Adembenemend morgenrood boven de Veluwse bossen – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zondag 2 januari 2022 – Een vlucht wilde ganzen

Vanmorgen kwam er een koppel ganzen hoog overvliegen richting het zuiden. Altijd mooi om te zien hoe ze in V-vorm vliegen en elkaar steeds afwisselen, zodat niet altijd dezelfde op kop hoeft te vliegen. Een prachtig voorbeeld van onderlinge samenwerking. En zo samen vliegend vanuithet donker naar het licht, dacht ik tegelijkertijd bij het zien van die V daar hoog in de lucht, de V van Vrede, een mooie gedachte die ik graag wilde delen!

Vanmorgen kwam er een koppel ganzen hoog overvliegen in V-vorm richting het zuiden - Foto: ©Louis Fraanje

Vanmorgen kwam er een koppel ganzen hoog overvliegen in V-vorm richting het zuiden – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Handjes gezocht

Een schitterend bord met een tekst die er niet om liegt. Maar wie zit er nou achter dat bord? Dat is Bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen in Overijssel. Directeur-eigenaar Gert van Marle zette het bord in de zomer van 2019 hier neer. Reden voor plaatsing: “We zijn bang dat de handjes verdwijnen uit Nederland. Funopleidingen zitten vol en de techniekklas niet, terwijl wij zitten te springen om de handjes.”
Alweer enkele jaren geleden in het nieuws, maar nog steeds actueel, want we mogen nooit vergeten: “Vakmanschap is meesterschap!”

Het bekende bord van Bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen in Overijssel, gemaakt door directeur-eigenaar Gert van Marle

Het bekende bord van Bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen in Overijssel, gemaakt door directeur-eigenaar Gert van Marle

*******************************************************************************************************************************

Terugblik met een knipoog!

VELUWE-EDE -Het was op zaterdag 11 maart 2017 en er werd in Ede campagne gevoerd door diverse politieke partijen, zo ook de SGP. En terwijl Fransien en ik door de Grotestraat liepen, ontdekte zij plotseling Tweede Kamerlid Kees van der Staaij. Zij bedacht zich geen moment, stapte op hem toe en binnen de kortste keren raakten ze in gesprek. Ik zal jullie alle details besparen, maar het was zeer verhelderend en leerzaam, beter kan ik het niet omschrijven. Toch hebben we afgesproken, dat Fransien om allerlei redenen, maar beter niet in de politiek kan gaan. Afgezien van haar goede kwaliteiten in allerlei opzichten, houden we het samen zo heel gezellig thuis in Ede.

Tweede Kamerlid Kees van der Staaij in gesprek met Fransien - Foto: ©Louis Fraanje

Tweede Kamerlid Kees van der Staaij in gesprek met Fransien – Foto: ©Louis Fraanje

********************************************************************************************************************************

Woensdag 5 januari 2022 –  Indrukwekkende regenboog.

Vanmiddag om 15.20 uur liet de zon haar krachtige stralen eventjes dwars door de regenbuien heen schijnen, en hebben Fransien en ik genoten van deze kleurrijke boog in de wolken. Het natuurverschijnsel dat ons telkens weer doet denken aan het verbondsteken van de Schepper!

Een kleurrijke boog in de wolken, als verbondsteken van de Schepper! - Foto: ©Louis Fraanje

Een kleurrijke boog in de wolken, als verbondsteken van de Schepper! – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 87

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/01/12/zomaar-wat-zwerven-deel-86/