Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 213

2011 - 2021

2011 – 2021

Eerbetoon aan Hubertus…
                  door Maaike van Doorn  Makelaar

In het themanummer van Magazine ‘Maaike’ Nummer 11 – 2021, dat onlangs is verschenen, staat – verdeeld over twee pagina’s – een prachtige foto van het inmiddels gesneuvelde hert Hubertus.

***

Weerspiegeling

De betreffende foto is op 28 juli 2021 genomen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waarbij Hubertus heel mooi weerspiegelt in het water, wanneer hij wat verkoeling zoekt in de vijver bij het oude Pompgebouw.

Gelukkig wisten wij op dat moment nog niet, dat het door ons zo geliefde  hert, nog geen twee maanden later tijdens een bronstgevecht dodelijk verwond zou worden door een rivaal. En als gevolg daarvan op dinsdagmorgen 21 september 2021 in alle vroegte uit zijn lijden verlost. Hubertus is 10 jaar oud geworden! (Hieronder de originele foto!)

Een prachtige weerspiegeling van Hubertus in het wateroppervlak – Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtige weerspiegeling van Hubertus in het wateroppervlak – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Hieronder het stukje tekst, dat als inzet in de foto is geplaatst:

Hubertus

Eerbetoon aan het bekendste edelhert van Nederland

Tien jaar lang hebben de bekende natuurliefhebbers Louis en Fransien Fraanje, samen met hun natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg uit Harskamp mogen genieten van dit bijzondere edelhert op Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Hubertus was een hert, dat mede door zijn gemakkelijke benaderbaarheid, bij veel mensen bewondering genoot, En zelfs internationale bekendheid verkreeg, waardoor hij al tijdens zijn leven legendarisch was geworden. Dit alles is nu geschiedenis, want hij sneuvelde onlangs tijdens de bronsttijd, doordat hij gedood werd door een rivaal. Meer hierover op: www.de-veluwenaar.nl

Hierboven de dubbele pagina, zoals deze in het magazine 'MAAIKE' staat afgedrukt!

Hierboven de dubbele pagina, zoals deze in het magazine ‘MAAIKE’ staat afgedrukt!

Huis aan huis

Het magazine Maaike is gericht op wonen in zoveel mogelijk facetten met goede redactionele stukken en natuurlijk woningaanbod. Een blad vol wooninspiratie om te lezen en bij weg te dromen. Het magazine verschijnt 2 keer per jaar in een royale oplage. Het wordt in de omgeving huis-aan-huis verspreid, komt bij de diverse leestafels te liggen en natuurlijk is het magazine op het kantoor aan de Stationsstraat 49 in Lunteren gratis af te halen.

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 214

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/11/29/het-legendarische-hert-hubertus-deel-213/