De herfst doet haar intrede – Deel 3

We trekken er weer op uit…

Afgelopen zaterdag 23 oktober jl. zijn we vanaf Speuld, over de Sprielderweg en Drieseweg dwars door het Speulderbos naar Putten gereden.
En vervolgens over de Sprielderweg, die aan beide zijden geflankeerd wordt door enorme hoge Douglasbomen. Het is altijd een ware lust om deze weg te rijden, je krijgt – met een beetje fantasie – het gevoel, of je door het Sequoia National Park in Californië rijdt.

De Sprielderweg, die aan beide zijden geflankeerd wordt door enorme hoge Douglasbomen – Foto: ©Louis Fraanje

Boshuis Drie

We blijven de Sprielderweg volgen en komen dan uit bij Restaurant het Boshuis Drie, waar het mega-druk is op deze zaterdag, heel begrijpelijk in het weekend, het is er altijd erg gezellig en sfeervol. Maar vandaag stoppen we maar even niet, en rijden lekker door, de stilte van het oude bos tegemoet.

Bij Restaurant het Boshuis Drie is het mega-druk op deze zaterdag - Foto: ©Louis Fraanje

Bij Restaurant het Boshuis Drie is het mega-druk op deze zaterdag – Foto: ©Louis Fraanje

De hoge zware beuken staan als een ware kathedraal langs de weg - Foto: ©Louis Fraanje

De hoge zware beuken staan als een ware kathedraal langs de weg – Foto: ©Louis Fraanje

De weerspiegeling van een vrijbuiter in het Speulderbos - Foto: ©Fransien Fraanje

De weerspiegeling van een vrijbuiter in het Speulderbos – Foto: ©Fransien Fraanje

Weerspiegeling

Bij een enorme waterplas, waar ook graag de wilde zwijnen komen, struinen we wat rond om te kijken of we ook sporen kunnen vinden, en ondertussen maakt Fransien wat mooie platen.  De stille plas geeft een mooie weerspiegeling van het naaldbos rondom ons, zoiets heeft altijd een sterke aantrekkingskracht op mij, om ook eens in de spiegel van het bos te kijken. Het roept herinneringen op uit een ver verleden, iets waar ik binnenkort nog weleens op terug hoop te komen.

Lees ook: De herfst doet haar intrede – Deel 4

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/10/27/de-herfst-doet-haar-intrede-deel-3/