Fietstocht naar de rivier – Deel 1

Zaterdag 14 augustus 2021 – De Heitrappers weer op pad…

EDE-RHENEN-LUNTEREN – ‘s Middags om 15.00 uur vertrokken voor een fietstochtje van Ede via het Binnenveld naar Rhenen. Daar – onder het genot van onze broodjes en koffie – lekker uitrusten aan de rivier en genieten van het klotsende water van de Nederrijn.

En nog even samen op de foto, met op de achtergrond de prachtige Cuneratoren- en kerk.). Daarna nog even naar mijn broer en schoonzus Gert en Janny in Lunteren, gezellig even bijkletsen. Bij elkaar zo’n 55,5 kilometer weggetrapt op onze Harley Trapson en om 21.15 uur weer thuis!

Als wij door dit stukje van de eertijds alom geprezen Veensteeg bij Wageningen fietsen, betreuren wij het dat de rest in noordelijke richting compleet plat gezaagd is. Och... we hebben er veel over geklaagd, maar de meerderheid was het ermee eens. Dus... helaas... maar we laten onze dag er niet door verprutsen! - Foto: ©Fransien en Louis Fraanje

Als wij door dit stukje van de eertijds alom geprezen Veensteeg bij Wageningen fietsen, betreuren wij het dat de rest in noordelijke richting compleet plat gezaagd is. Och… we hebben er veel over geklaagd, maar de meerderheid was het ermee eens. Dus… helaas… maar we laten onze dag er niet door verprutsen! – Foto: ©Fransien en Louis Fraanje

Het door ons zo geliefde fietspad onderlangs de Nederrijn bij Rhenen, is en blijft telkens weer een feest - Foto: ©Louis Fraanje

Het door ons zo geliefde fietspad onderlangs de Grebbeberg dat parallel ligt met de Nederrijn bij Rhenen, is en blijft telkens weer een feest voor ons natuurliefhebbers – Foto: ©Louis Fraanje

Hier passeert de rondvaartboot van De Blauwe Bever - Foto: ©Fransien Fraanje

Hier passeert de rondvaartboot van De Blauwe Bever – Foto: ©Fransien Fraanje

Louis zit heerlijk in de berm tussen het fietspad en de rivier, met op de achtergrond de brug over de Nederrijn bij Rhenen - Foto: ©Fransien Fraanje

Louis zit heerlijk in de berm tussen fietspad en rivier, op de achtergrond de brug over de Nederrijn  – Foto: ©Fransien Fraanje

Onderaan de kade vlakbij het water staat Fransien te genieten. De kleine veerboot ligt nu stil aan de wal net buiten beeld. Maar je kunt wel heel mooi de aanlegkade aan de overkant zien. - Foto: ©Louis Fraanje

Onderaan de kade vlakbij het water staat Fransien te genieten. De kleine veerboot ligt nu stil aan de wal net buiten beeld. Maar je kunt wel heel mooi de aanlegkade aan de overkant zien. – Foto: ©Louis Fraanje

Samen op de foto, met op de achtergrond de prachtige Cuneratoren- en kerk - Eigen foto: ©Fransien en Louis Fraanje

Samen op de foto, met op de achtergrond de prachtige Cuneratoren- en kerk – Eigen foto: ©Fransien en Louis Fraanje

Lees ook: Fietstocht naar de rivier – Deel 2 – Slot

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/09/04/fietstocht-naar-de-rivier-deel-1/