Zomaar wat zwerven – Deel 59

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zondag 1 augustus 2021 – In de wolken

Prachtige wolkenluchten wisselden elkaar af vanmiddag boven de bossen van de Veluwe. En rechtsonder is ook nog de Bethelkerk zichtbaar. Wat hebben Fransien en ik weer genoten, en zojuist om 18.10 uur kon ik het niet laten om deze schitterende wolkenlucht op de gevoelige plaat vast te leggen. Zo mooi… in één woord samengevat ‘geweldig’, wij waren – letterlijk en figuurlijk – in de wolken.

Prachtige wolkenlucht boven de Veluwse bossen bij Ede - Foto: ©Louis Fraanje

Prachtige wolkenlucht boven de Veluwse bossen bij Ede – Foto: ©Louis Fraanje

Ballon in de zon

Toen wij ‘s avonds om 21.25 uur stonden te genieten van deze schitterende zonsondergang, verscheen er een luchtballon aan de horizon. Tegelijkertijd moesten wij aan onze (v)aardige vriend en ballonvaarder Ben Bläss in Barneveld denken, dus bij deze voor jou Ben een foto cadeau op hoog niveau! Groeten van Fransien en Louis Fraanje.

Tijdens de zonsondergang kwam er een luchtballon voorbij varen - Foto: ©Louis Fraanje

Tijdens de zonsondergang kwam er een luchtballon voorbij varen – Foto: ©Louis Fraanje

******************************************************************************************************************************

Maandag 2 augustus 2021 – Ochtendgloren

Prachtig ochtendgloren vanmorgen om 06.05 uur boven de Veluwse bossen. Wat hebben wij weer genoten en met een temperatuurtje van zo’n 13° Celsius was het heerlijk buiten.  Al met al gewoon heel erg mooi om deze dag mee te beginnen.

Prachtig ochtendgloren vanmorgen om 06.05 uur boven de Veluwse bossen - Foto: ©Louis Fraanje

Prachtig ochtendgloren vanmorgen om 06.05 uur boven de Veluwse bossen – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 3 augustus 2021 – Ochtendgloren

Ochtendgloren om 05.58 uur boven de Veluwse bossen, met een frisse temperatuur van 11° Celsius. Ondanks de oprukkende donkere wolken, was het weer een prachtig schouwspel, waarbij helemaal rechtsboven het maantje nog net zichtbaar is. In ieder geval hebben wij weer genoten van dit unieke natuurverschijnsel in de Schepping!

Een prachtig schouwspel, waarbij helemaal rechtsboven het maantje nog net zichtbaar is - Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtig schouwspel, waarbij helemaal rechtsboven het maantje nog net zichtbaar is – Foto: ©Louis Fraanje

“Morgenstond heeft goud in de mond”

Nou dat bleek vanmorgen wel heel erg duidelijk, want… nog geen tien minuten later na onze eerste foto, kleurde een prachtige ‘gouden’ rand aan de hemel boven de horizon van het Veluwse bos!

"Morgenstond heeft goud in de mond" - Foto: ©Louis Fraanje

“Morgenstond heeft goud in de mond” – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************************

Steenuiltje in de avond…

Onlangs zagen Fransien en ik, op het dak van een oude veldschuur, een steenuiltje zitten. Het was een prachtig gezicht, die vogel zo in het laatste zonlicht. Hij zat daar op zijn roestplek(rustplek) voor het uiltje, want meestal gaan ze pas na zonsondergang op jacht. En wat ook grappig was, op de achtergrond zat een kauwtje op de nok van het dak. Ik had met mijn telelens scherp gesteld op het uiltje, vandaar dat die andere vogel dus wat wazig is geworden. Maar… alles bij elkaar, was het toch een schitterend tafereel op hoog niveau!

Het steenuiltje op het dak van een oude veldschuur, op de achtergrond zat een kauwtje - Foto: ©Louis Fraanje

Het steenuiltje op het dak van een oude veldschuur, op de achtergrond zat een kauwtje – Foto: ©Louis Fraanje

Ook in de Barneveldse Krant…

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 60

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/08/12/zomaar-wat-zwerven-deel-59/