Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 205

2011 - 2021

2011 – 2021

Het legendarische hert “Hubertus”

Op maandag 26 juli jl. ben ik ‘s middags met Fransien naar de Hoge Veluwe geweest, want wij wilden toch ook nog wel even een glimp van Hubertus opvangen.

En wat bleek… Hubertus was nog niet helemaal klaar met vegen, want er hingen nog wat drellen aan de rechter-geweistang. Dus konden we toch even wat nagenieten, samen met onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg. Ook natuurvriendin Fien Reinders was met haar man Geert aanwezig, erg gezellig!

Hubertus in het hoge gras - Foto: ©Fransien Fraanje

Hubertus in het hoge gras – Foto: ©Fransien Fraanje

Heel duidelijk hangen er nog drellen aan de rechter-geweistang - Foto: ©Louis Fraanje

Heel duidelijk hangen er nog drellen aan de rechter-geweistang – Foto: ©Louis Fraanje

Hubertus ook in de Barneveldse Krant…

*****************************************************************************************************************************

Woensdag 28 juli 2021 – Het gewei wordt steeds mooier

Toen wij vanmorgen vroeg op de Hoge Veluwe waren, was Hubertus al druk bezig om zijn buikje te vullen. Vanaf de weg konden wij zien, dat het gewei al aardig op kleur begint te komen. Er hingen nog wat slierten basthuid langs zijn kop, maar het meeste was hij inmiddels kwijt, en het resultaat mag er zijn!

Hubertus op een bekende plek aan de Kronkelweg op de Hoge Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Hubertus op een bekende plek aan de Kronkelweg op de Hoge Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Avond aan het water

Later in de namiddag zijn we nog met de kleinkinderen naar de Hoge Veluwe vertrokken, heerlijk rondgezworven door bos en veld. En tegen de avond ook nog even in de buurt van het Pompgebouw wezen kijken, daar hadden we geluk want Hubertus was zojuist in het water gestapt. Heerlijk tot aan zijn buik in het water en snoepen van de waterplanten en het riet aan de kanten.  Het allermooiste was natuurlijk de prachtige weerspiegeling van Hubertus in het wateroppervlak.

Een prachtige weerspiegeling van Hubertus in het wateroppervlak - Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtige weerspiegeling van Hubertus in het wateroppervlak – Foto: ©Louis Fraanje

En dan tot slot nog even een lekkere slok water - Foto: ©Louis Fraanje

En dan tot slot nog even een lekkere slok water – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

We kunnen terugkijken op een schitterende natuuravond, om zo samen met  de kleinkinderen op de Hoge Veluwe rond te zwerven. En dan ook nog tot slot het bekende hert Hubertus – waar opa al veel over verteld had – eens in levende lijve te zien krijgen, dat is helemaal het einde. Zowel die twee kinderen als ook wij, waren de koning te rijk, dat kun je begrijpen, geweldig!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 206

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/07/31/het-legendarische-hert-hubertus-deel-205/