De Heitrappers weer onderweg – Deel 3

Vervolg fietstocht bij de Moorsterbeek…

De boswachter heeft een haas te pakken - Foto: ©Fransien Fraanje

De boswachter heeft een haas te pakken – Foto: ©Fransien Fraanje

Boerderij mooi landelijk gelegen – Foto: ©Louis Fraanje

In de canon lazen we:

De boerderij ‘Nattegat’ bestaat eigenlijk uit twee delen. Ten zuiden van de Nattegatsloot het oudste deel, waar sprake is van een eng. Ten noorden van de sloot is een gebied met strokenontginning, vanouds behorende bij de 40 hoeven. Mogelijkerwijze heeft de oorspronkelijke boerderij zuidelijker gelegen. De naam komt waarschijnlijk van ‘t Naeder Goet. In 1832 is het Nattegat bijna 50 ha. groot.

Aan de naam van deze sloot zit een 'luchtje' of een 'verhaaltje' denk je bij het lezen. Namelijk 'Nattegatsloot', maar het heeft misschien wel met de natuurlijke loop van het water te maken? - Foto: ©Louis Fraanje

Aan de naam van deze sloot zit een ‘luchtje’ of een ‘verhaaltje’ denk je bij het lezen. Namelijk ‘Nattegatsloot’, maar het heeft misschien wel met de natuurlijke loop van het water te maken? – Foto: ©Louis Fraanje

Wat krijgen we nu weer... een waslijn of zoiets? Nee hoor, dit is plattelandskunst met de welluidende naam "Platteland Anders" ! - Foto: ©Louis Fraanje

Wat krijgen we nu weer… een waslijn of zoiets? Nee hoor, dit is plattelandskunst met de welluidende naam “Platteland Anders” ! – Foto: ©Louis Fraanje

Op het informatiebord kunnen wij het allemaal lezen - Foto: ©Fransien Fraanje

Op het informatiebord kunnen wij het allemaal lezen – Foto: ©Fransien Fraanje

Dit soort reclame maken is tenminste de moeite van het bekijken waard Foto: ©Louis Fraanje

Dit soort reclame maken is tenminste de moeite van het bekijken waard – Foto: ©Louis Fraanje

En voor zo'n schitterende Atalanta vlinder nemen we even de tijd - Foto: ©Louis Fraanje

En voor zo’n schitterende Atalanta vlinder nemen we even de tijd – Foto: ©Louis Fraanje

Al moet het natuurlijk ook weer niet te lang duren, want dan wordt Fransien ongeduldig. Nou ja... het is ook telkens op en afstappen tijdens zo'n fietstocht, want er is altijd wel iets bijzonders om op de gevoelige plaat vast te leggen - Foto: ©Louis Fraanje

Al moet het natuurlijk ook weer niet te lang duren, want dan wordt Fransien ongeduldig. Nou ja… het is ook telkens op en afstappen, want er is altijd wel iets bijzonders om op de gevoelige plaat vast te leggen – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: De Heitrappers weer onderweg – Deel 4 – Slot

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/07/29/de-heitrappers-weer-onderweg-deel-3/