Zomaar wat zwerven – Deel 46

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Dinsdag 22 juni 2021 – Ochtendgloren in vogelvlucht

Terwijl de zon vanmorgen om 05.30 uur boven de bossen van de Veluwe door het wolkendek probeerde heen te dringen, kwamen er ineens een hele zwerm kraaien voorbij vliegen.

Een hele rare gewaarwording, als je zo geconcentreerd aan het fotograferen bent, en tegelijkertijd ook een beetje wonderlijk… bijna mysterieus.
Een prachtige ochtend, met een temperatuur van 10°Celsius, was het lekker fris buiten.

Terwijl de zon door het wolkendek probeerde heen te dringen, kwamen er ineens een hele zwerm kraaien voorbij vliegen - Foto: ©Louis Fraanje

Terwijl de zon door het wolkendek probeert heen te dringen, vliegen er een hele zwerm kraaien voorbij – Foto: ©Louis Fraanje

Reegeit in het struikgewas

Vanmorgen vroeg uit de veren en samen met Fransien het bos in. Dat Fransien een scherpe blik heeft voor wat betreft het speuren naar wild, was ook deze keer weer eens heel duidelijk te merken. Nou ja… het was eigenlijk ook bijna niet te zien, iedereen zou er aan voorbij lopen. Maar ergens verscholen tussen de struiken stond dan toch echt een reegeit. Haar camera klikte en legde het beeld feilloos vast!

Verscholen tussen de struiken stond dan toch echt een reegeit - Foto: ©Fransien Fraanje

Verscholen tussen de struiken stond dan toch echt een reegeit – Foto: ©Fransien Fraanje

De foto kreeg een dag later ook een plekje in de Barneveldse Krant…

Mooie waardering!

********************************************************************************************************************************

Woensdag 23 juni 2021 –

‘s Middags weer samen met Fransien op de Harley Trapson naar Barneveld geweest, bij elkaar zo’n 42 kilometer weggetrapt, onderweg van alles gezien.
We hebben het bekende ‘dorpsrondje’ gewandeld en daarna heerlijk aan de koffie en een lekker gebakje op het terras bij Restaurant ‘Het Schaap’. Wat een verademing dat het weer mogelijk is!
Een paar huizen verderop in de Nieuwstraat 36 ben ik in 1949 geboren, en waren we vroeger buren van elkaar. En nog altijd is het er echt goed toeven en ouderwets gezellig, dus kan ik het iedereen gerust aanraden!

Heerlijk aan de koffie en een lekker gebakje op het terras bij Restaurant 'Het Schaap'- Foto: ©Louis & Fransien Fraanje

Heerlijk aan de koffie en een lekker gebakje op het terras bij Restaurant ‘Het Schaap’- Foto: ©Louis & Fransien Fraanje

 Bijzonder avondrood 

‘s Avonds om 21.30 uur hadden we na zonsondergang, een hele bijzondere avondlucht boven de horizon met een ‘aparte’ prachtige paarse gloed erboven, weer heel bijzonder… een beetje mystieke sfeer hing er ook. Tegelijkertijd wel een hele mooie afsluiter van deze prachtige dag!

Een bijzondere avondlucht boven de horizon met een 'aparte' prachtige paarse gloed erboven - Foto: ©Louis Fraanje

Een bijzondere avondlucht boven de horizon met een ‘aparte’ prachtige paarse gloed erboven – Foto: ©Louis Fraanje

******************************************************************************************************************************

Donderdag 24 juni 2021 – EDE-RHENEN

De Heitrappers zijn vandaag weer op pad geweest, samen met tweelingzus Jeannet. Samen op de Harley Trapson heerlijk in de gezonde buitenlucht, vanaf Ede door het Binnenveld naar de Grebbeberg in Rhenen. Onderlangs de Nederrijn via Rhenen en Kwintelooijen en Veenendaal weer retour. Bij elkaar 46 kilometer weggetrapt, blij en voldaan in goede gezondheid weer huiswaarts gefietst.

Louis en Fransien samen met tweelingzus Jeannet bij Rhenen - Eigen foto: ©Familie Fraanje

Louis en Fransien samen met tweelingzus Jeannet bij Rhenen – Eigen foto: ©Familie Fraanje

Schoolproject Binnenveld

Zomaar onderweg tijdens onze fietstocht, werden wij vanmiddag op de Zuiderkade staande gehouden door een jongedame. Het bleek Esmée van Amerongen, de dochter van Gijs en Tamara van Amerongen te zijn. Zij wilde mij interviewen over het Binnenveld, voor een project op haar school het Rembrandt College in Veenendaal.
Nou dat was geen probleem hoor, terwijl ze mij over van alles en nog wat vroeg, legde Fransien het vast op film. Een leuke, spontane en leerzame onderbreking van onze fietstocht vandaag met Fransien haar zus Jeannet.

Louis Fraanje vertelt alles over het Binnenveld tijdens het interview met Esmée van Amerongen – Foto: ©Fransien Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 47

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/07/03/zomaar-wat-zwerven-deel-46/