Zomaar wat zwerven – Deel 44

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Maandag 14 juni 2021 – Lepelende edelherten

Onlangs zagen we bij het Bosje van Staf op de Hoge Veluwe een aantal geweidragers die met elkaar op de vuist gingen. Het duurt namelijk nog wel even voordat het bronsttijd is en de echte gevechten losbarsten. Maar voordat het zover is, wordt er ook al flink opgetimmerd. Niet met de geweien, want die zijn op dit moment erg gevoelig, omdat het nog in de bast zit. Dus gaan de herten – net als bij de hindes – op de achterpoten staan en worden met de voorpoten flinke klappen uitgedeeld, kenners noemen dat lepelen! –

En zo stonden ze rechtop tegenover elkaar - Foto: ©Louis Fraanje

En zo stonden ze rechtop tegenover elkaar – Foto: ©Louis Fraanje

******************************************************************************************************************************

Woensdag 16 juni 2021 – Kleurrijk tapijt

EDE-VELUWE – Vanavond toch maar weer even op de fiets gestapt en bij de prachtige Klaprozen wezen kijken. We hadden heel mooi strijklicht, die het allemaal nog mooier maakten, zo mooi zelfs, dat we hem ingelijst hebben!

Zo'n prachtig tapijt met kleurrijke bloemen is toch geweldig! - Foto: ©Louis Fraanje

Zo’n prachtig tapijt met kleurrijke bloemen is toch geweldig! – Foto: ©Louis Fraanje

********************************************************************************************************************************

Vrijdag 18 juni 2021 – Mysterieuze onweerslucht

EDE-VELUWE – Een hele dreigende en mysterieuze onweerslucht hing er om 18.15 uur boven Ede. Al viel de bui hier bij ons heel erg mee, maar in de rest van Ede kregen ze van ons uit te zien denk ik wel meer.

Een hele dreigende en mysterieuze onweerslucht hing er boven Ede - Foto: ©Louis Fraanje

Een hele dreigende en mysterieuze onweerslucht hing er boven Ede – Foto: ©Louis Fraanje

**********************************************************************************************************************************

Zaterdag 19 juni 2021 – Bijzondere zonsopkomst

EDE-VELUWE – Zonsopkomst vanmorgen om 05.24 uur boven de bossen van de Veluwe, met een temperatuur van 19°Celsius. Daarnaast hadden we een laaghangende bewolking, maar net boven de horizon was de hemel wat open. En op het moment dat de zon aan de kim verscheen, hing er wat lichte sluierbewolking omheen. Een heel bijzonder gezicht! De verwondering blijft, verwondering is het ‘sleutelwoord’, want als ik mij verwonder, wordt alles bijzonder!

Een bijzondere zonsopkomst boven de bossen van de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Een bijzondere zonsopkomst boven de bossen van de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Kleurrijke bloemenweelde

We hebben weer genoten van de kleurrijke bloemenweelde langs heg en steg. En ondertussen zagen we een Hommel in en uit de bloemen vliegen, als je goed kijkt zie je het stuifmeel aan zijn pootjes zitten. En zo worden tegelijkertijd door zijn medewerking de bloemen bestoven!

Hommel bezoekt de bloemen van het Slangenkruid - Foto: ©Louis Fraanje

Hommel bezoekt de bloemen van het Slangenkruid – Foto: ©Louis Fraanje

Om even later bij de Klaproos aan te kloppen voor wat nectar - Foto: ©Louis Fraanje

Om even later bij de Klaproos aan te kloppen voor wat nectar – Foto: ©Louis Fraanje

En ook bij het Vingerhoedskruid zien we hem naar binnen gaan - Foto: ©Louis Fraanje

En ook bij het Vingerhoedskruid zien we hem naar binnen gaan – Foto: ©Louis Fraanje

Hier is hij nog wel even bezig met in en uit vliegen, als je goed kijkt zie je het stuifmeel aan zijn pootjes zitten. En zo worden tegelijkertijd door zijn medewerking de bloemen bestoven! - Foto: ©Louis Fraanje

Hier is hij nog wel even bezig met in en uit vliegen, als je goed kijkt zie je het stuifmeel aan zijn pootjes zitten. En zo worden tegelijkertijd door zijn medewerking de bloemen bestoven! – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 45

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/07/01/zomaar-wat-zwerven-deel-44/