Uddelermeerpad & Klompenpad – Deel 6 – Slot

Langs akkers, weilanden, buurtschapen en dorpen… 

Het laatste deel van de wandeling over het Uddelermeerpad vanaf Uddel naar ons eindpunt bij Herberg ‘t Vossegat, hebben wij onderweg nog een hele leuke ontmoeting met een groep schoolkinderen uit Uddel.

Hier gaan we vanaf de Aardhuisweg rechtsaf de Kampsteeg op weer in de richting van het Uddelermeer - Foto: ©Fransien Fraanje

Hier gaan we vanaf de Aardhuisweg rechtsaf de Kampsteeg op richting  Uddelermeer – Foto: ©Fransien Fraanje

De Meikever is duidelijk herkenbaar aan de gekartelde zijkant - Foto: ©Louis Fraanje

De Meikever is duidelijk herkenbaar aan de gekartelde zijkant – Foto: ©Louis Fraanje

Meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Meikever

Halverwege de Kampsteeg weerklinkt het geluid van jongelui, daar willen we best wel wat meer van weten - Foto: ©Louis Fraanje

Halverwege de Kampsteeg weerklinkt het geluid van jongelui, daar willen we wel wat meer van weten – Foto: ©Louis Fraanje

Aanschouwelijk onderwijs

Dat is even boffen, een complete schoolklas van het Jacobus Fruytier uit Uddel, was hier – onder leiding van de juf oftewel docente – bezig met een teken- en schilder les. Aanschouwelijk onderwijs in de meest letterlijke zin van het woord, wat geweldig. Jammer genoeg niet de naam van de docente vernomen, maar misschien herkennen inwoners van Uddel het gebeuren hier?

Tekeningen, potloden en penselen plus verf etc. ligt gebruiksklaar op de weg. - Foto: ©Louis Fraanje

Tekeningen, potloden en penselen plus verf etc. ligt gebruiksklaar op de weg. – Foto: ©Louis Fraanje

Dat is even boffen, een complete schoolklas van het Jacobus Fruytier uit Uddel, was hier - onder leiding van de juf oftewel docente - bezig met een teken- en schilder les. Aanschouwelijk onderwijs in de meest letterlijke zin van het woord, wat geweldig. Jammer genoeg niet de naam van de docente vernomen, maar misschien herkennen inwoners van Uddel het gebeuren hier? - Foto: ©Louis Fraanje

Aanschouwelijk onderwijs in de meest letterlijke zin van het woord – Foto: ©Louis Fraanje

Schepping

Een ander deel van de schoolklas zat onder een grote boom. Dit soort ontmoetingen kan ik intens van genieten, dan probeer ik ook altijd even in hoeverre hun kennis is. Dus wordt de hele klas bij elkaar geroepen en als ik met hun van gedachten wissel over de Schepping, dan vraag ik hen: “Waaruit weet men dat er een God is?” Het duurt niet lang, of een meisje uit de groep antwoord heel spontaan: “Uit de natuur en uit de Heilige Schrift!” Dat is toch geweldig… En zo praten we nog wat met elkaar over die schitterende natuur, die bestuurd wordt door de grote Schepper in de hemel. Blij en voldaan nemen we afscheid van elkaar, dat zijn nou de mooie dingen van het leven.

Een ander deel van de schoolklas zat onder een grote boom. Dit soort ontmoetingen kan ik intens van genieten, dan probeer ik ook altijd even in hoeverre hun kennis is. Dus wordt de hele klas bij elkaar geroepen en als ik met hun van gedachten wissel over de Schepping, dan vraag ik hen: "Waaruit weet men dat er een God is?" Het duurt niet lang, of een meisje uit de groep antwoord heel spontaan: "Uit de natuur en uit de Heilige Schrift!" Dat is toch geweldig... En zo praten we nog wat met elkaar over die schitterende natuur, die bestuurd wordt door de grote Schepper in de hemel. Blij en voldaan nemen we afscheid van elkaar, dat zijn nou de mooie dingen van het leven. Foto: ©Louis Fraanje

Een ander deel van de schoolklas zat onder een grote boom – Foto: ©Louis Fraanje

*****************************************************************************************************************************

Jannie heeft nog wat Vogelwikke ontdekt in de berm van de weg - Foto: ©Fransien Fraanje

Jannie heeft nog wat Vogelwikke ontdekt in de berm van de weg – Foto: ©Fransien Fraanje

Als we dan uiteindelijk op het Schoolpad terecht zijn gekomen is het einde van de wandeling bijna een feit - Foto: ©Louis Fraanje

Als we dan uiteindelijk op het Schoolpad terecht zijn gekomen is het einde van de wandeling bijna een feit – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Zo rond de klok van 16.30 uur zijn we weer terug bij de Herberg ‘t Vossegat in Meerveld bij Uddel. We hebben de 16 kilometer achter de rug en alles bij elkaar zijn we dus 6 uur onderweg geweest. Samen met mijn broer Gert en zijn vrouw Jannie, hebben wij genoten in optima forma, als ik het zo mag uitdrukken! Vooral ook de onverwachte ontmoeting in het bos met de schoolklas van het Jacobus Fruytier uit Uddel, zal mij zeker bijblijven. En hopelijk zijn er inwoners van Uddel die zich herkennen in dit verhaal over de school…..? Ben benieuwd!

Slot

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/06/25/uddelermeerpad-klompenpad-deel-6-slot/