Zomaar wat zwerven – Deel 39

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Dinsdag 18 mei 2021   –  Wolkenlucht

EDE-VELUWE – Schitterende wolkenlucht boven Ede-Zuid om 17.45 uur. Werkelijk heel bijzonder zo’n prachtige waaier van helderwitte wolken aan de blauwe hemel. Iets waar je gewoon heel erg blij en gelukkig van kunt worden!

– Foto: ©Louis Fraanje

18 mei 2013  – Herinnering van precies 8 jaar geleden!

Kreeg van natuurvriend- en fotograaf Gert Mondria een mooie herinneringsfoto binnen, die gemaakt is op 18 mei 2013 tijdens een georganiseerde boswandeling.
Hij vertelde: “Ben toen mee geweest met een boswandeling onder jou leiding over de Goudsberg bij Lunteren. Heb toen tijdens de rondleiding een foto van je gemaakt terwijl je aan het vertellen was, dacht die stuur ik je even toe”. (Zie onder)

Vertellen tijdens een boswandeling op de Goudsberg bij Lunteren - Foto: ©Gert Mondria

Vertellen tijdens een boswandeling op de Goudsberg bij Lunteren – Foto: ©Gert Mondria

Hert ‘Ceasar’

“Kan me nog herinneren dat er in het restaurant ‘De Goudsberg’ een grote afbeelding van een edelhert aan de muur hing, dat was het beroemde hert “Ceasar”, een kapitale legend op Kroondomein Het Loo, zoals je vertelde. En er was ook iets met een bankje bij het middelpunt van Nederland, dat ze een deel ‘bomenvrij’ hielden voor het mooie uitzicht. Veel weet ik er verder niet meer van, maar wel dat ik er van genoten heb. Als je nog eens zoiets organiseert, laat het me dan weten. Ik ga graag weer mee. Groetjes, Gert.”

******************************************************************************************************************************

Woensdag 19 mei 2021 – Geluk in een klein hoekje

Dat geluk soms in een klein hoekje zit, ervaarden wij onlangs op een boerenerf. Want… het spiedend oog van Fransien ontdekte, in het open raam van een oude boerenschuur, een steenuiltje. Die zat daar helemaal linksonder, heel rustig en onopvallend op de uitkijk!

Linksonder in het open raam van een oude boerenschuur zat een steenuiltje - Foto: ©Fransien Fraanje

Linksonder in het open raam van een oude boerenschuur zat een steenuiltje – Foto: ©Fransien Fraanje

Hemels licht

ZWARTEBROEK-TERSCHUUR –  Diezelfde woensdag reed ik later in de namiddag, binnendoor vanaf Terschuur over de Blankenhoefseweg richting Nijkerk.  Toen ik halverwege tussen de bomen door in de richting van de Nederlands Hervormde kerk keek, kwam ineens de zon achter de wolken vandaan en zette de omgeving in een prachtig licht. – Een bijzonder moment, waarbij ik tegelijkertijd ook aan onze vriend en dominee Ard Borsje moest denken, die er sinds enige tijd op de preekstoel staat. En niet te vergeten onze natuurvriend Gerco van Vliet, die regelmatig met veel passie het kerkorgel bespeelt!

Aparte wolk

‘s Avonds zagen wij buiten in het veld, een hele aparte wolk boven de bosrand verschijnen. Echt een enorme wolkenmassa, die op elkaar gestapeld leek te zijn, echt heel bijzonder. Ja… Fransien en ik hebben gewoon iets met wolken, je kunt er heerlijk op fantaseren, geweldig!

Een enorme wolkenmassa, die op elkaar gestapeld leek te zijn, echt heel bijzonder - Foto: ©Louis Fraanje

Een enorme wolkenmassa, die op elkaar gestapeld leek te zijn, echt heel bijzonder – Foto: ©Louis Fraanje

Donderdag 20 mei 2021  –   Groen genieten

SCHERPENZEEL – Genieten van al het groen langs heg en steg. Zo kwamen Fransien en ik gisteren vanaf Scherpenzeel over de Renessersteeg en keken links het bos in. Een prachtige beukelaan in het groen van Oud Willaer.

Om vervolgens op de Kleine Haar te genieten van de mooie witte berken en al het groen langs de weg. Dit soort wegen doet ons denken aan de Lüneburger Heide, daar kom je op het platteland ook veel van dit soort bomenrijen langs de weg tegen!

 Prachtige beukenlaan op Oud Willaer gezien vanaf de Renessersteeg bij Scherpenzeel - Foto: ©Fransien Fraanje

Prachtige beukenlaan op Oud Willaer gezien vanaf de Renessersteeg bij Scherpenzeel – Foto: ©Fransien Fraanje

Genieten van het groen en de witte berken langs De Kleine Haar. Dit soort wegen doet ons denken aan de Lüneburger Heide - Foto: ©Fransien Fraanje

Genieten van het groen en de witte berken langs De Kleine Haar. Dit soort wegen doet ons denken aan de Lüneburger Heide – Foto: ©Fransien Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 40

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/05/29/zomaar-wat-zwerven-deel-39/