Bevrijdingsgevoel op Bevrijdingsdag…

Woensdag 5 mei 2021 – Bevrijdingsdag

Vanmorgen om 06.30 uur stond ik buiten en genoot van het ochtendgloren. Op een gegeven moment verscheen er – vanonder een donkere wolkenlucht – een geweldig licht aan de horizon boven de bossen van de Veluwe. En plotseling kwam er een duif heel laag over mij heen vliegen. In eerste instantie schrok ik er een beetje van, maar meteen daarna gaf het een heel apart gevoel, een soort van bevrijding. Een vredesduif….

De duif en een geweldig licht aan de horizon boven de bossen van de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

De duif en een geweldig licht aan de horizon boven de bossen van de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Noach

Tegelijkertijd moest ik denken aan het verhaal van Noach met de Ark, die volgeladen was met de dieren en ook met de vogels. Als dan na de zondvloed (Gods oordeel over de aarde), Noach met zijn familie en de dieren in de ark gespaard blijven. En als na bijna een jaar het water gaat zakken, laat Noach een raaf uit, die heen en weer bleef vliegen en daarna dus een duif. De eerste keer bleef de duif in de omgeving rondvliegen, om vervolgens weer terug naar de Ark te komen. De tweede keer kwam ze terug met een takje van de olijfboom. Bij de derde keer bleef ze weg.

De duif komt terug met een takje van de olijfboom - Illustratie: ©Free Christ Images

De duif komt terug met een takje van de olijfboom – Illustratie: ©Free Christ Images

Bevrijdingsgevoel

Wat moet dat voor Noach dan destijds een geweldig en zeker ook dankbaar bevrijdingsgevoel gegeven hebben, dat God zijn belofte houdt, onvoorstelbaar zo mooi. Zo’n zelfde soort gevoel, had ik vanmorgen nou ook, dat is toch fantastisch…. en dat op Bevrijdingsdag!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/05/05/bevrijdingsgevoel-op-bevrijdingsdag/