Een reusachtige arend in de lucht

De zon verdwijnt achter de wolken… en dan…

Ik kan mij nog heel goed herinneren, dat ik een keer ‘s morgensvroeg na een prachtige boswandeling, aan de bosrand stond te genieten van het heerlijke ochtendzonnetje.  Maar na enige tijd kwamen er wolken opzetten en dreef er een grijze wolkenbank voor de zon. Nou ja…  zoiets gebeurt wel vaker, niks geen bijzonders zou je denken, maar in dit geval vormde de drijvende wolkenbank een waar ‘natuur-kunstwerk’  aan de hemel.

De wolkenbank veranderde in een reusachtige arend - Foto: ©Louis Fraanje

De wolkenbank veranderde in een reusachtige arend – Foto: ©Louis Fraanje

Indrukwekkend

Ineens zag ik het, toen de zonnestralen vanachter de wolken het beeld alleen nog maar sterker aftekende, ik wist niet wat ik zag, want hier vlak voor mij ontvouwde een reusachtige arend zijn vleugels, wat een indrukwekkend en ongelofelijk schouwspel.  En ik heb vaak en veel wolkenluchten voorbij zien komen, maar dit was echt zo realistisch en zo heftig, dat ik er even uitgebreid voor ben gaan zitten, om het goed op mij in te laten werken. Het was zo verschrikkelijk mooi, dat ik bijna vergat om er een foto van te maken, zoveel indruk maakte het beeld van deze zogenaamde ‘vogel’ aan de ochtendhemel, wat voel je je op zo’n moment dan klein en nietig!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/03/24/een-reusachtige-arend-in-de-lucht/