Een kleine daad…

Om over na te denken…

Op een avond stond ik buiten in het veld, terwijl de hemel prachtig rood kleurde, ik genoot in stilte van dit wonderschone natuurverschijnsel.  Telkens weer kan ik vol bewondering voor de Schepper van al dit moois, naar dit prachtige schouwspel kijken, dat zich bij het scheiden van de dag voor mijn ogen afspeelt.
Zulke wonderschone natuurmomenten, daar kan ik zo ‘intens’ van genieten, dan voel ik mij een echte ‘geluksvogel’!

Zingende vogel tijdens het avondrood op de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Zingende vogel tijdens het avondrood op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Een ‘hemelsbreed’ verschil

En als dan ineens ergens hoog in de top van een boom een klein vogeltje zijn avondliedje ten gehore brengt, geniet ik met volle teugen en raak ik diep onder de indruk van dit kleine wezentje op die wiebelige boomtak.
Tegelijkertijd moest ik denken aan al die machthebbers in de wereld, met hun vele grote woorden, die soms erg weinig gewicht in de schaal leggen als het op daden aankomt. Want, er is een oud gezegde: “Met de mond belijden en met de daad bestrijden!” Dit laat niets aan duidelijkheid te wensen over, alleen is het wel een ‘hemelsbreed’ verschil met dit kleine vogeltje daar boven in die boom!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/03/20/een-kleine-daad/