Lentefietstocht over de Veluwe – Deel 2

Vervolg fietstocht na een rustpauze in Barneveld…

Nadat we in het centrum van Barneveld een lekker bakje van eigen makelij hadden genomen, zijn wij weer op onze Harley  Trapson gestapt. En via de Valkseweg richting Lunteren gereden, toen we nog maar net een eindje de Hessenweg op waren gereden, ontdekten zomaar ergens aan de rand van een weiland, een hoekje met allemaal prachtig bloeiende crocussen!

Zomaar langs de oude Hessenweg in een hoekje van het weiland - Foto: ©Louis Fraanje

Prachtige crocussen, zomaar langs de oude Hessenweg in een hoekje van het weiland – Foto: ©Louis Fraanje

Ook hier weer gewoon veel sneeuwklokjes in de berm langs de spoorsloot bij de Hessenweg - Foto: ©Louis Fraanje

Ook hier weer gewoon veel sneeuwklokjes in de berm langs de spoorsloot bij de Hessenweg – Foto: ©Louis Fraanje

En dan weer langs de Hessenweg zo'n prachtige boerderij aan de linkerkant, net voor de kruising met de Woudseweg - Foto: ©Louis Fraanje

En dan links langs de Hessenweg zo’n prachtige boerderij, net voor de kruising met de Woudseweg – Foto: ©Louis Fraanje

De Boomkruiper

Eenmaal in de buurt van Lunteren zagen wij ineens tussen de bomen een boomkruiper. Heel gewiekst klauterde het piepkleine vogeltje langs de boomstam omhoog tot bij een afgebroken tak. En terwijl hij die aan het inspecteren was, kon ik hem op de gevoelige plaat vastleggen.

En dan zomaar ineens ergens in de boom, een piepklein vogeltje het is de Boomkruiper - Foto: ©Louis Fraanje

En dan zomaar ineens ergens in de boom, een piepklein vogeltje het is de Boomkruiper – Foto: ©Louis Fraanje

Onderaan de boom

De boomkruiper begint bijna altijd onderaan de boom en in een spiraal klimt hij langs de stam van de boom omhoog op zoek naar eten. Heel nauwgezet gaat hij te werk. Naar beneden klauteren kan de boomkruiper niet, in tegenstelling tot de flitsende boomklever. Dus vliegt de boomkruiper van de top van de boom naar beneden, om onderaan de volgende boom weer opnieuw te beginnen.

En op dinsdag 9 maart 2021 in de Barneveldse Krant!

Weerspiegeling Bethelkerk Lunteren

In Lunteren zien we net voor de Westzoom, aan de rechterkant de Bethelkerk weerspiegelen in de vijver – Foto: ©Louis Fraanje

De foto die ik maakte van de Bethelkerk in Lunteren, stond afgelopen woensdag 24 februari jl.  op de voorpagina van de Lunterse Krant! Geweldig toch… gewoon iedereen laten delen in je plezier, daar doen we het voor!

Hee... dat is effe leuk, kom ik tussen Lunteren en Ederveen halverwege de Tienminutenweg een bekende tegen. Bij nader inzien, blijkt het mijn eigen lieve vrouwtje Fransien te zijn, dat is toch humor...😂 - Foto: ©Fransien & Louis Fraanje

Hee… dat is effe leuk, kom ik tussen Lunteren en Ederveen halverwege de Tienminutenweg een bekende tegen. Bij nader inzien, blijkt het mijn eigen lieve vrouwtje Fransien te zijn, dat is toch humor… – Foto: ©Fransien & Louis Fraanje

Lees ook: Lentefietstocht over de Veluwe – Deel 3

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/03/06/lentefietstocht-over-de-veluwe-deel-2/