Zomaar wat zwerven – Deel 18

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zaterdag 13 februari 2021

EDE-VELUWE – Zonsopkomst om 08.00 uur boven de bossen van de Veluwe, met een temperatuur van -11° Celsius, mag je gerust zeggen dat het aardig koud is. Maar het is wel een schitterend gezicht om die grote ronde bal vanachter de boomtoppen omhoog te zien komen. Iedereen vanuit Ede een heel fijn en puur Hollands (schaats)weekend gewenst!

Zonsopkomst vanachter de bossen van de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Zonsopkomst vanachter de bossen van de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Reeën en reigers in het Binnenveld

Vanmiddag weer eens een hele bijzondere ontmoeting in het veld. In eerste instantie ontdekte ik helemaal achterin het open veld, bij elkaar zo’n 8 reeën en naar links nog eentje, die kon ik niet tegelijk op de foto krijgen. Maar achter het rustende reewild stonden ook nog eens 9 reigers, 4 blauwe reigers en 5 grote zilverreigers. En vooraan rechts ook nog een haas. Ik kon mijn ogen niet geloven, wat een fantastisch tafereel, tjonge… jonge… dit had ik echt nog nooit meegemaakt! Hoewel het allemaal ver weg was, kon ik mijn geluk niet op, wat een schitterend geluksmoment. En… niks geen verstoring, ze hadden helemaal niets in de gaten! Ze lagen niet op het ijs, maar in de sneeuw en uit de wind bij een rietkraag. Daar mag niemand komen! Ik stond met mijn telelens zeker 50 tot 60 meter bij ze vandaan tussen de struiken bij de openbare weg. Dus van mij hadden ze absoluut geen last!

Bij elkaar zo'n 8 reeën een haas en daarachter 9 reigers, 4 blauwe reigers en 5 grote zilverreigers - Foto: ©Louis Fraanje

Bij elkaar zo’n 8 reeën een haas en daarachter 9 reigers, 4 blauwe reigers en 5 grote zilverreigers – Foto: ©Louis Fraanje

Zonsondergang

‘s Avonds om 17.35 uur buiten in het veld hebben we genoten van de zonsondergang. Een prachtige kromgegroeide boom op de voorgrond maakt dit natuurverschijnsel toch wat mysterieus. Maar als er dan plotseling een duif aan komt vliegen, om boven in de boom de nacht door te gaan brengen, geeft dat toch een merkwaardige rust aan dit hele schouwspel!

Zonsondergang achter een prachtige kromgegroeide boom met de aanvliegende duif - Foto: ©Louis Fraanje

Zonsondergang achter een prachtige kromgegroeide boom met de aanvliegende duif – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

Zondag 14 februari 2021

Kleurrijk tafereel van een hardloopwedstrijd in en op de sneeuw door een fazantenechtpaar. Tenminste daar leek het wel op, toen ik de buiten in het veld de fazantenhaan als een speer achter het hennetje zag rennen. In ieder geval wel heel erg grappig om te zien!

Als een speer ging de fazantenhaan over de sneeuw - Foto: ©Louis Fraanje

Als een speer ging de fazantenhaan over de sneeuw – Foto: ©Louis Fraanje

Maar blijkbaar was het hennetje er nog niet van gediend vandaag - Foto: ©Louis Fraanje

Maar blijkbaar was het hennetje er nog niet van gediend vandaag – Foto: ©Louis Fraanje

De fazanten renden meteen door naar de Barneveldse Krant!

*********************************************************************************************************************

Om over na te denken…

*********************************************************************************************************************

Op de plaats ‘rust’ voor de ‘Heitrappers’

Lekker bij de warme kachel, na een stevige wandeling door de sneeuw. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de schoenen, die staan er nu ook ‘warmpjes’ bij. De vraag van wie welke schoenen zijn, is natuurlijk geen optie… of toch wel? Het eenvoudige antwoord is: “Wie de schoen past, trekke hem aan!” En… ik knoop de veters meestal goed vast, dan kan ik ook niet ‘naast’ mijn schoenen gaan lopen, want… neem nou maar gerust van mij aan, dat voorkomt veel narigheid! “Voorzorg… voorkomt zorg!” zei mijn moeder vroeger altijd!

De wandelschoenen staan er nu ook 'warmpjes' bij - Foto: ©Louis Fraanje

De wandelschoenen staan er nu ook ‘warmpjes’ bij – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 19

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het schaatsfilmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/02/18/zomaar-wat-zwerven-deel-18/