Een nachtje over slapen…

Even een 'dutje' doen… – Foto: ©Fransien Fraanje

Even een ‘dutje’ doen… – Foto: ©Fransien Fraanje

Om over na te denken…

Als ik een belangrijke beslissing over iets moet nemen, denk ik nog vaak terug aan mijn ouders, die zeiden altijd:  “Laten we er eerst nog maar eens even een nachtje over slapen, dan kijken we er morgen heel anders tegenaan!” 

Een hele wijze raad, die ik zeer ter harte heb genomen en dan ook graag met anderen wil delen. Want…  neem gerust van mij aan, een flinke nacht slapen heeft een heilzame en positieve werking op je geest. En tussen alle hectiek door, zo af en toe  eens een ‘dutje’ doen,  kan ook helemaal geen kwaad!

Na de donkere nacht, ziet de morgen er weer stralend uit - Foto: ©Louis Fraanje

Na de donkere nacht, ziet de morgen er weer stralend uit – Foto: ©Louis Fraanje

Geen kwaad…

Eigenlijk heeft de uitspraak: “Niet over één nachtijs gaan!” een zelfde soort van betekenis, je moet nooit overhaast te werk gaan, dat voorkomt teleurstellingen waar je dan weer wakker van ligt.
Het is gewoon heel goed om die rust te nemen, het helpt je om alle informatie van dat moment in je op te nemen en beter te verwerken.
Net als het gezegde: “Haastige spoed, is zelden goed!”  Vooral als iemand je dwingt om op staande voet iets te doen, maar jijzelf er zo je twijfels over hebt en dat het simpelweg gewoon dwars tegen je natuur ingaat, dan is het zeer zeker verstandig om even ‘pas’ op de plaats te maken.
Dus… al met al, kan het absoluut geen kwaad, om er eerst nog eens een nachtje over te slapen, alvorens je een belangrijke beslissing neemt!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/01/14/een-nachtje-over-slapen/