Boswachter Henk Ruseler over Hubertus

Het legendarische hert Hubertus in het radioprogramma BuitenGewoon 

In het programma “Zin in Zondag” van Daan Hartgers, waren afgelopen zondag 20 december twee radiobijdrages te horen van verslaggever Laurens Tijink, die samen met boswachter Henk Ruseler een bezoekje brachten aan het winterverblijf van Hubertus.

Waarom het beroemdste hert van ons land niet bang is voor mensen

Hubertus is het beroemdste hert van ons land. Het edelhert werd 9 jaar geleden geboren op Nationaal Park De Hoge Veluwe en trekt zich in tegenstelling tot zijn soortgenoten niets aan van de aanwezigheid van mensen. Hoe kan dat?

.

Hubertus werd 9 jaar geleden geboren op Nationaal Park De Hoge Veluwe - Foto: ©Laurens Tijink

Hubertus werd 9 jaar geleden geboren op Nationaal Park De Hoge Veluwe – Foto: ©Laurens Tijink

Beroemdste hert

Henk Ruseler weet precies waar Hubertus zich in de wintermaanden ophoudt. Het kost de boswachter van het park dan ook totaal geen moeite om het beroemdste hert van ons land op te sporen. Het edelhert met zijn indrukwekkende gewei trekt momenteel samen op met twee andere herten. Deze dieren zijn lang niet zo vrij in de aanwezigheid van mensen als Hubertus.

Verder lezen in het origineel:  https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/6605831/Waarom-het-beroemdste-hert-van-ons-land-niet-bang-is-voor-mensen

______________________________________________________________________________________________________________________

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/12/22/boswachter-henk-ruseler-over-hubertus/