Doorzettingsvermogen van een vlinder als voorbeeld

Een schitterend voorbeeld van “doorzettingsvermogen” voor ons allen!

Gebroken vlinder in de tuin van mijn nicht Agaat den Hertog uit Shelby – North Carolina – USA. Het is een Papilio glaucus is een vlinder uit de familie van de pages (Papilionidae).
En hoewel de vlinder een flink stuk van haar linkervleugel miste, dus gebroken door het leven ging, bleef ze toch doorvliegen. Een wonderlijk iets… waardoor je nog meer respect krijgt voor de levende natuur.

Herinnering

Vandaag is is het precies een jaar geleden dat mijn neef, naam- en leeftijdgenoot Louis den Hertog van ons is heengegaan en denken wij weer terug aan de woorden uit de bijbel, die dominee Paul den Hertog enkele dagen later tijdens de uitvaartdienst, zo treffend voorlas uit Openbaring 21 vers 1 t/m 4.  Dan zullen er geen gebroken vlinders meer zijn, geen leed en verdriet meer, dan is alles van vroeger verdwenen!

Beschadigde Koninginnepage in de tuin van mijn nicht Agaat Den Hertog - Foto:© Agaat Den Hertog

Beschadigde vlinder in de tuin van mijn nicht  – Foto:© Agaat Den Hertog

Eerbied en respect

Hoe vaker ik naar de foto van deze ‘gebroken’ vlinder kijk, des te meer respect krijg ik voor het  onmiskenbare ‘doorzettingsvermogen’ van deze vlinder en daarmee ‘eerbied’ voor de Schepper van dit alles. Van kinds af aan ben ik gefascineerd door de immense diversiteit en complexiteit van al dat leven op deze aarde, van het allerkleinste wezen tot het allergrootste en hoe dat allemaal met elkaar samenwerkt. Zonder dit alles zou menselijk leven onmogelijk zijn, daar ben ik vast van overtuigd!

Puinhoop

Terug naar de natuur… en wereldwijd aan de slag…

Hierbij vergeleken maken wij mensen er maar een grote puinhoop van op deze aarde, helaas… zeg ik er maar gelijk achteraan, want wereldwijd vernietigen we onze  levende natuur en onze waardevolle biodiversiteit met haar ecosystemen voor de productie van voedsel, energie en grondstoffen.

De Global Living Planet Index, een maat voor de biodiversiteit, toont een afname van 58% tussen 1970 en 2012.

Terug naar de natuur… en wereldwijd aan de slag dus en werken aan een oplossing, in plaats van met de armen over elkaar te blijven zitten afwachten tot er niets meer over is!

Lees ook: Natuur kent geen grenzen… kijk naar de vlinders!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/08/13/doorzettingsvermogen-van-een-vlinder-als-voorbeeld/