Het legendarische hert Hubertus – Deel 181

“Het enorme gewei van hert Hubertus”

Maandag 8 juni jl. hadden wij – samen met onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg –  een ontmoeting met het bekende hert Hubertus op de Hoge Veluwe, dat wij al vanaf zijn geboorte volgen. We waren onder de indruk van zijn enorme gewei, dat daadwerkelijk veel meer enden heeft dan vorig jaar, toen kwam hij niet hoger dan 18 enden, terwijl het nu volgens ons wel een 24-ender gaat worden.

Oog in oog met Hubertus op de Hoge Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Oog in oog met Hubertus op de Hoge Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Een 24-ender

Onvoorstelbaar, zo snel als het nieuwe gewei in een kleine vier maanden tijd gegroeid is, want op donderdag 20 februari jl. heeft Hubertus zijn gewei afgeworpen. Het opzetten van een nieuw gewei totdat het helemaal klaar is, duurt ongeveer vier tot vijf maanden maanden. Maar zoals het er nu uitziet, telt het gewei inmiddels zo’n 24 enden, of we moeten ons wel heel sterk vergissen.

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 182

*********************************************************************************************************************

Dinsdag 9 juni jl. in de Barneveldse Krant

*********************************************************************************************************************

Woensdag 10 juni 2020 – Op de voorpagina van Ede Stad

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/06/10/het-legendarische-hert-hubertus-deel-181/