De eekhoorn laat zich weer zien – Deel 5

Een kijkje in het boeiende leven van onze buurtjes in de boom… 

Inmiddels is het alweer ruim twee weken geleden dat wij onze buren ‘boombewoners’ gezien hadden, tenminste dat wij ze ook daadwerkelijk zagen, ongetwijfeld zullen ze langs zijn geweest, maar blijkbaar hebben we elkaar dan gemist.
Maar… ineens was het mannetje er weer, in een boomkruin zat hij te snoepen van de jonge groene blaadjes. Met zijn ene hand hield hij het takje vast, om met de andere het blaadje lekker op te peuzelen.
En toen hij eenmaal zijn buikje vol had, ging hij vliegensvlug via een hele wirwar van takken, op zoek naar een dikke boomtak waar hij geheel op zijn gemakje, uitgebreid toilet ging maken.

Eekhoorn smult van het jonge tere groen - Foto: ©Louis Fraanje

Eekhoorn smult van het jonge tere groen – Foto: ©Louis Fraanje

Toilet maken hoort er ook bij...

Uitgebreid toilet maken hoort er ook bij…

en voelt zich bespied - Foto's: ©Louis Fraanje

…en  alles in de gaten houden  – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Hoog en laag

Dit hele gebeuren speelt zich hoog in de bomen af, dus op ‘hoog niveau’, moeiteloos springt hij van boom tot boom en slingert hij zich als een echt ‘boomaapje’ tussen de takken door.  Zo’n acrobaat die zich zo vliegensvlug door de boomkruinen voortbeweegt, is bijna niet te volgen met de camera, laat staan met het blote oog.
En voordat we het goed en wel in de gaten hadden, zat hij alweer beneden op de grond bij de waterbak, om eens even zijn dorst te lessen. Daarna ging hij er weer als een speer vandoor, greep de eerste de beste boom vast en klauterde omhoog, zette zich af en sprong zeker anderhalf tot twee meter ver naar de volgende boomtak.

Even de dorst lessen bij de waterbak op de grond - Foto: ©Louis Fraanje

Even de dorst lessen bij de waterbak op de grond – Foto: ©Louis Fraanje

Dan grijpt hij de boom vast en klautert omhoog…

en waagt de sprong – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

Moeiteloos zweeft hij door de boomtoppen van tak naar tak - Foto: ©Louis Fraanje

Moeiteloos zweeft hij door de boomtoppen van tak naar tak – Foto: ©Louis Fraanje

Steeds verder gaat hij bij ons vandaan, om tenslotte geheel uit het zicht te verdwijnen - Foto: ©Louis Fraanje

Steeds verder gaat hij bij ons vandaan, om tenslotte geheel uit het zicht te verdwijnen – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Een hele tijd hebben we hem kunnen volgen, met alle capriolen die bij dit schouwspel horen. Maar uiteindelijk ging hij er toch echt vandoor en was hij – binnen de kortste keren – in de wildernis van takken en struiken verdwenen.  En hoe wij ook steeds speuren in de bomen, het nest hebben we nog niet kunnen ontdekken, al moet zich dat zeker hier ergens in de buurt bevinden. Mede ook omdat wij het vrouwtje al een tijdje helemaal niet meer gezien hebben, dus blijft het voor ons alsnog een raadsel.  We proberen het nog wel uit te vinden, maar willen geen verstoring van een gelukkig huwelijk op ons geweten hebben, dat kunt u natuurlijk ook best wel begrijpen!

Wordt vervolgd…

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/04/06/de-eekhoorn-laat-zich-weer-zien-deel-5/