Lammertijd op de boerderij

Op kraamvisite bij de schapen…

Op veel plaatsen in het buitengebied is het een gemekker van jewelste, niet zo verwonderlijk als je ziet hoeveel lammetjes her en der geboren worden of inmiddels al op de wereld zijn. Ieder jaar is dit weer extra genieten voor ons en voor de lammetjes natuurlijk ook!

Heel voorzichtig komt het lammetje achter moeder vandaan om te koekeloeren - Foto: ©Louis Fraanje

Heel voorzichtig komt het lammetje achter moeder vandaan om te koekeloeren – Foto: ©Louis Fraanje

Zo'n tafereel wordt je toch helemaal blij van - Foto: ©Louis Fraanje

Zo’n tafereel wordt je toch helemaal blij van – Foto: ©Louis Fraanje

Bewondering

In eerste instantie blijft het jonge spul in de buurt van hun moeder, maar al snel zoeken ze elkaar op om te ravotten, of gewoon even lekker tegen elkaar aan te liggen. Bewonderenswaardig, al dat nieuwe leven in de weilanden, dat spontane en onbezorgde spel van deze jonge dieren, daar wordt je als mens toch helemaal blij van. Heerlijk, dit is pas echt genieten hier kom je tijd tekort, als je eenmaal aan het fotograferen bent.

Een vrolijk drietal in de wei...

Een vrolijk drietal in de wei…

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

Nieuwsgierige lammetjes volgen een passerende kwikstaart, een komisch gezicht! - Foto: ©Louis Fraanje

Nieuwsgierige lammetjes volgen een passerende kwikstaart, een komisch gezicht! – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Als we toch eenmaal zo aan het zwerven zijn door het boerenlandschap, dan kom je soms hele leuke taferelen tegen. Zo zagen wij ineens een kwikstaart tussen de lammetjes door huppelen, dan pikt hij wat hier en dan weer daar, zonder zich ook maar iets aan te trekken van al die grote en kleine gewolde viervoeters. Enkele lammetjes volgden heel nieuwsgierig het drukke gedoe van de kwikstaart, dat was natuurlijk allemaal erg interessant zo’n gevleugelde tweevoeter. Allemaal nieuwe ontdekkingen in het leven van deze jonge dieren.

______________________________________________________________________________________________________________________

In de Barneveldse Krant…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/03/30/lammertijd-op-de-boerderij/