Landleven op de Veluwe in Barneveld

Meer info over de presentatie:

 Landleven op de Veluwe


Is een vervolg op de serie “Zwerftocht over de Veluwe” in deze presentatie “Landleven op de Veluwe” wandelt Fraanje met u over de Veluwe en door de Gelderse Vallei. De rust en stilte van het platteland, de mooie en sfeervolle beelden geven deze lezing een extra dimensie.

Boer is zijn zicht aan het haren - Foto: ©Louis Fraanje

Boer is zijn zicht aan het haren – Foto: ©Louis Fraanje

Een unieke serie, die het resultaat is van een leven lang verkeren te midden van de natuur en de mensen van zijn geboortestreek, van talloze tochten van noord naar zuid en van oost naar west. Vooral het oude karakteristieke boerenlandleven is met gevoel en liefde vastgelegd. Het dorp van toen… dat is voorbij, maar komt hier weer tot leven.

Drie kleuters op een hek - Foto: ©Louis Fraanje

Drie kleuters op een hek – Foto: ©Louis Fraanje

De schoolkinderen op de dorpsschool in klederdracht. Een bezoek aan de veemarkt en de boer die nog met paarden ploegt. Ook het dorsen met de dorsmachine oude stijl geeft een mooi beeld van vervlogen dagen. De laatste kruidenier op het dorp komt voor het voetlicht. En een bezoek bij de bekende boer Evert Bouw uit Barneveld.

Evert Bouw in zijn huisje onder aan de snelweg - Foto: ©Louis Fraanje

Evert Bouw in zijn huisje onder aan de snelweg – Foto: ©Louis Fraanje

Oude tijden herleven bij het zien van deze mooie presentatie!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/02/08/landleven-op-de-veluwe-in-barneveld/