Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 173

Nel Vlieland

Nel Vlieland

Donderdag 23 januari 

Vandaag was het wel heel bijzonder, want we wisten wel dat er af en toe een hinde in de buurt  van Hubertus liep, maar nu liep er ook een jonge reebok bij hem in de buurt.  Het bokje liep daar een beetje rond te scharrelen, erg mooi om dan tegelijk heel goed het verschil te kunnen zien tussen ree en hert.

Ik las in het boekje “Wildspeuren op de Veluwe” dat geschreven is door Louis Fraanje, dat een reebok ongeveer 20 tot 22 kilo weegt, terwijl een grote jongen als Hubertus wel zo’n 175 tot 250 kilo kan wegen, dus dat is wel een heel groot verschil.

De jonge reebok loopt achter Hubertus langs – Foto: ©Nel Vlieland

De jonge reebok loopt achter Hubertus langs – Foto: ©Nel Vlieland

Jonge reebok met bastgeweitje...

Jonge reebok met bastgeweitje…

en een lekker hapje – Foto’s: ©Nel Vlieland

 

 

 

 

 

 

Deze jonge reebok in het domein van Hubertus, is wel de 'kers' op de taart!.– Foto: ©Nel Vlieland

Deze jonge reebok in het domein van Hubertus, is wel de ‘kers’ op de taart!.– Foto: ©Nel Vlieland

  Tot slot

We hebben – ondanks de mist – weer echt genoten van dit weekje op  de Veluwe, heerlijk gewandeld met manlief en op deze laatste dag  ook nog af en toe het zonnetje erbij, nou wat wil je dan nog meer?  Vooral ook op het Park De Hoge Veluwe, want naast Hubertus, hebben we ook nog ander wild gezien,  zoals o.a. moeflons, reeën en wilde zwijnen en daarbij was deze jonge reebok wel de ‘kers’ op de taart!.

Tekst en foto’s: ©Nel Vlieland uit Katwijk         

________________________________________________________________________________________________________________________________

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 174

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/01/25/het-legendarische-hert-hubertus-deel-173/