Herfst in al haar schoonheid – Deel 10 – Slot

Omringd door de prachtige kleuren van de herfst zwerven wij verder…

Wat is het een geweldige herfstseizoen geweest, het was werkelijk een waar ‘feest’ om in de bossen van de Veluwe te vertoeven en het bleef heel uitzonderlijk lang mooi. Vooral de beuken en lorken oftewel lariksen bleven prachtig, maar helaas… aan alles komt een eind.  Och… zo gaat dat in de natuur, jaar in jaar uit het is de eeuwige kringloop der seizoenen.  Daarom is het zo ontzettend belangrijk om er met ‘hart en ziel’ van te genieten, want daarvoor heeft die grote ‘Schepper’ dit allemaal voor ons gemaakt, wat een heerlijke gedachte bij deze laatste herfstbeelden van dit grote kleurrijke feest in de natuur!

Het Jachthuis Sint Hubertus als een rots in de branding  omgeven door het kleurrijke herfstbos – Foto: ©Louis Fraanje

Tussen de hoge beuken bij het Jachthuis Sint Hubertus – Foto: ©Louis Fraanje

Een felgekleurde herfstbeuk tussen de dennen is een opvallende verschijning – Foto: ©Fransien Fraanje

Herfstbeuken langs de Houtkampweg ter hoogte van het Zwarte Veld – Foto: ©Louis Fraanje

Een bospad tussen sparren en larixen, met aan het einde weer een kleurrijk beukenbos – Foto: ©Louis Fraanje

Opvallend zijn de oranje/gele lorken oftewel lariksen tussen het groen van de sparren – Foto: ©Fransien Fraanje

En… een schitterende zonsondergang als afscheid van deze prachtige herfstdag – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

We hebben geprobeerd om iets weer te geven van de schoonheid en de sfeer die dit prachtige herfstseizoen van 2019 ons heeft laten zien en beleven. Natuurlijk zijn we ons bewust, dat er nog veel meer te zien was en ook de moeite waard om in het zonnetje gezet te worden,  maar… je kunt niet alles hebben en overal tegelijk zijn. We hopen in ieder geval dat u ervan genoten heeft, dan is ons doel bereikt!

En… tegelijkertijd vragen wij de lezer om zuinig te zijn op onze natuur en in het bijzonder de Veluwe, want de schrijver Jac. Gazenbeek (1894-1975) heeft ons jaren geleden al gewaarschuwd dat wij ten aanzien van ons milieu op de verkeerde weg zijn. Gazenbeek heeft zich zijn leven lang ingezet voor behoud van natuur en cultuur op de Veluwe in al haar facetten en wij hopen – bij gezondheid – nog een tijdlang in zijn voetsporen verder te gaan!

Meer info: Jac.Gazenbeek en de stichting

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/12/03/herfst-in-al-haar-schoonheid-deel-10-slot/