Opa Louis weer naar school…

Schoolkinderen van CNS De Triangel luisteren naar natuurverhalen…

LUNTEREN – Op dinsdagmorgen 1 oktober jl. heeft opa Louis Fraanje over de natuur verteld in de klas van zijn kleinzoon James in Groep 3B. Enthousiaste kinderen, die het echt geweldig vonden om te horen hoe Fraanje hen de liefde voor de natuur probeerde bij te brengen. Hij had ook een aantal attributen uit het bos meegenomen, zoals hertegeweien en van een ree etc.

Opa Louis vertelt over de natuur voor de schoolklas van kleinzoon James - Foto: Juf Harriët

Opa Louis vertelt over de natuur voor de schoolklas van kleinzoon James – Foto: ©Juf Harriët

Naar het bos

Daarnaast is Fraanje ook nog met de groep het bos in geweest om de natuur nog meer zichtbaarder te maken, bijvoorbeeld het verschil in bomen, struiken en bladeren, de sporen van de dieren op het bospad etc. “Hier wordt je als opa natuurlijk helemaal gelukkig van, dit was echt genieten, zowel voor de kinderen als voor mijzelf!” aldus Fraanje.

Met de hele klas naar de bosrand in Lunteren om nog meer van de natuur te leren kennen - Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Met de hele klas naar de bosrand in Lunteren om nog meer van de natuur te leren kennen – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Het is toch geweldig om je ervaringen met de jeugd te delen - Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Het is toch geweldig om je ervaringen met de jeugd te delen – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Tenslotte…

Het is toch geweldig om je natuurervaringen op deze manier met de jeugd te mogen delen. En… de kinderen hingen als het ware aan zijn lippen. Aan het eind van de les mocht  kleinzoon James ook nog het één en ander vertellen over wat hij wist van de natuur en de Veluwe.  Daarbij vertelde hij op een enthousiaste manier, over zijn bezoek met opa aan de Hoge Veluwe en wat daar allemaal te zien was, de herten en zwijnen etc.

Iedereen in de klas heeft enorm genoten, inclusief juf  Harriët, die deze dag  op een feestelijke afscheid nam van de school.  Alles bij elkaar was het een geslaagde morgen, met mooie verhalen van een tevreden opa en een trotse kleinzoon!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/10/05/opa-louis-weer-naar-school/