Bronstgevecht op de Hoge Veluwe 2019

Toch nog een bronstgevecht op het laatste moment…

Eigenlijk was het hele bronstgebeuren op de Hoge Veluwe maar wat ‘tam’ verlopen en gebeurden er in al die weken, weinig spektaculaire dingen. Ook op deze  maandag 30 september jl. was dat niet veel anders, er liep een plaatshert met een klein roedel dames op de wildweide achter bij de Wildbaanweg, maar er was weinig actie.

Het bronstgevecht bij de Wildbaanweg op de Hoge Veluwe - Foto: ©Florus van den Berg

Het bronstgevecht bij de Wildbaanweg op de Hoge Veluwe – Foto: ©Florus van den Berg

Nog een hert

Maar…  toen wat later op de avond ineens geheel onverwacht vanachter uit het bos nog een hert aan kwam rennen, was het gedaan met de rust. Er ontbrandde een bronstgevecht dat zeker minutenlang duurde, iets wat wij in al die weken ervoor niet hadden meegemaakt. Het leek net of zij als afscheid zich nog even voor ons uitsloofden, er was te weinig licht om mooie foto’s te maken, maar Jannie heeft het kunnen filmen(Zie onder).

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje van Jannie:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/10/02/bronstgevecht-op-de-hoge-veluwe/