Een ‘gouden’ moment met een vlinder

Hoe een armband en vlinder elkaar vonden

Toen mijn man vorig jaar was overleden, wilde ik iets speciaals laten maken van onze twee trouwringen. We hielden beiden erg veel van vlinders. In onze tuin staan daarom veel vlinderstruiken en daar vliegt het af en aan, een lust om te zien.
Een goudsmid wist wel raad met mijn wens en hij maakte een mooie vlinderarmband voor mij. Deze armband met een Atalanta vlinder is voor mij een bijzonder herinneringssieraad.

De Atalanta vlinder zit rustig op de hand met de armand waarop zijn evenbeeld - Foto: Eigen foto

De Atalanta vlinder zit rustig op de hand met de armand waarop zijn evenbeeld – Foto: ©Eigen opname

Stil en emotioneel

Een paar weken geleden kwam er telkens één vlinder vlakbij me en ging op het tafeltje zitten. Ik legde mijn hand op het tafeltje en de Atalanta vlinder ging zo maar op mijn hand zitten. Ik werd er stil en emotioneel van, want… de vlinder op de armband is ook een Atalanta, het symbool van mijn man en mij samen.
Deze mooie ervaring gaf mij een heel blij gevoel en wilde dit graag met anderen delen,

Schrijfster wil – om privacy-redenen – niet met naam genoemd worden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/08/29/een-gouden-moment-met-een-vlinder/