Pasgeboren hertenkalfje in het struikgewas

Ergens ver weg tussen takken en struiken een pasgeboren hertenkalfje ontdekt 

Onze wandelingen op de Hoge Veluwe bieden nogal eens verrassingen, zo ook afgelopen zaterdag 18 mei jl. toen wij ‘s middags zo rond de klok van half 6 het pasgeboren hertenkalfje ontdekten.  Ergens langs het bospad stond een bekende  van ons, namelijk Manolito Jaarsma te fotograferen en beduidde dat er iets in het struikgewas te zien was. Vanaf het bospad was het bijna niet te zien, zo diep verscholen lag deze ‘kraamkamer’ van het hertenkalfje.

De hinde likt haar boreling schoon – Foto: ©Florus van den Berg

De hinde likt haar boreling schoon – Foto: ©Florus van den Berg

Het kalfje is aan het drinken bij de hinde – Foto: ©Florus van den Berg

Het kalfje is aan het drinken bij de hinde – Foto: ©Florus van den Berg

Hinde en kalf

Ergens tussen de wirwar van takken en het prachtige tere groen van de bosbessenstruiken, stond daar een hinde die – volgens ons – nog maar net een kalfje ter wereld had gebracht. Zoiets overkomt je niet elke dag en is uniek om mee te maken. En ondanks dat het erg moeilijk was om er een mooie foto van te maken, hebben we het toch maar geprobeerd om ook anderen in onze vreugde te laten meegenieten.

Een prachtig beeld in het groene voorjaarsbos – Foto: ©Florus van den Berg

Een prachtig beeld in het groene voorjaarsbos – Foto: ©Florus van den Berg

Oog in oog met moeder en kind – Foto: ©Florus van den Berg

Oog in oog met moeder en kind – Foto: ©Florus van den Berg

Tot slot

Ieder voorjaar is het weer een belevenis om het nieuwe leven in de natuur te kunnen aanschouwen, ook al  hebben Jannie en ik het misschien nog zo vaak meegemaakt, het is en blijft gewoon iets bijzonders. En het maakt niet uit, of het nou een herten- of reekalfje is, wij verwonderen ons telkens weer. De reden ook om het op deze manier via het weblog met anderen te delen!

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/05/20/hertenkalfje-in-het-struikgewas/