1952 – Cornelis (Kees) Fraanje – 2019

Een ‘eerbetoon’ aan onze broer Kees uit Zeeland, omdat hij ook van de Veluwe hield!

Kees Fraanje een begaafd schilder en onderwijzer - Foto: ©Familie Fraanje

Kees Fraanje een begaafd schilder en onderwijzer – Foto: ©Familie Fraanje

Mensenmens

Onze broer Kees Fraanje uit Bruinisse in Zeeland, is op zondagmorgen 3 maart jl. overleden, hij werd 66 jaar. Een kleurrijk man en trotse opa vol humor, maar ook diepgelovig en dat uitdroeg in het dagelijkse leven. Een echt ‘mensenmens’ en daarnaast ook een begaafd schilder en onderwijzer die zeer geliefd was bij zijn leerlingen en een bijzonder mens, heeft het aardse met het eeuwige verwisseld.

Wij wensen zijn vrouw Ilse, zoon William Fraanje en zijn vrouw Lianne, samen met hun twee kinderen Willemijn en Joachim veel sterkte toe!

______________________________________________________________________________________________________________________

Nawoord…

Op een indrukwekkende en waardige manier is er door zoon William Fraanje, afscheid genomen van zijn vader en onze broer Kees Fraanje, die een bijzonder mens was! Dat hij dit als zoon – helemaal in de lijn van zijn vader – mocht en ook kon doen, is bewonderenswaardig en verdient alle respect. Het Zeeuwse bloed was voelbaar in z’n emotionele, gloedvolle, warme en ook humorvolle toespraak tijdens de uitvaartdienst. En ik ben er van overtuigd, dat bij de familie, vrienden, leerlingen en oud-leerlingen, alsmede het personeel van het CSG Prins Maurits in Middelharnis en al die anderen, dit nog heel lang zal blijven naklinken!
Vooral het allerlaatste in het plat Zeeuws, speciaal voor zijn moeder Ilse, was echt ‘hartverwarmend’!
Tot slot wens ik vanaf deze plek jullie allen heel veel sterkte en Gods zegen toe.

Je ome Louis van de Veluwe

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/03/08/1952-cornelis-kees-fraanje-2019/