Winter op de Veluwe van vroeger

Jac. Gazenbeek

Jac. Gazenbeek (1894-1975) – Foto: ©Ton Orizande/JGS

Aandacht voor Jac. Gazenbeek (1894-1975)

De schrijver, natuurvriend en fotograaf Jac. Gazenbeek, heeft naast het schrijven van zijn ontelbare artikelen en vele boeken, ook ontzettend veel gefotografeerd, mede daarom leek het ons goed om hieraan zo af en toe wat extra aandacht te besteden.

Net als in voorgaande jaren, zullen wij in een aantal afleveringen, oude kranten- en tijdschriftartikelen of alleen een foto publiceren, die door de schrijver Jac. Gazenbeek zelf geschreven zijn en waar hij ook het fotomateriaal bijleverde. De ene keer kan dit dus een bijzonder artikel zijn en een andere keer een  aparte foto!

Houten platencamera

De betreffende foto, waarschijnlijk gemaakt met een houten platencamera, ( zie foto rechtsboven>>) stond voor op de omslag van het maandblad “Onze Aarde” van 11 november 1938. Een uitgave van Van Holkema & Warendorf  N.V.  in Amsterdam en onder redactie van Dr. W. van Bemmelen van 1928-1940.
Waar de foto op de Veluwe gemaakt is weten we helaas niet. Maar misschien kan een oplettende lezer ons verder helpen?

______________________________________________________________________________________________________________________

 

Boerderijtje in winter - Foto: ©Jac. Gazenbeek

Oud boerderijtje op de Veluwe in de winter – Foto: ©Jac. Gazenbeek

Wilt u reageren, stuur dan een email naar de redactie: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/01/16/winter-op-de-veluwe-van-vroeger/